GündemSafiye Soyman'ın oğlu Harun yaşamını yitirdi

Safiye Soyman'ın oğlu Harun yaşamını yitirdi

27.07.2024 - 14:50 | Son Güncellenme:

Burdur'da Ağlasun ilçesinde, sanatçı Safiye Soyman'ın oğlu Harun Akaröz (47), solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sanatçı Safiye Soyman'ın, 24 yıldır MS (Multiple Skleroz) hastalığıyla mücadele eden oğlu Harun Akaröz, gece saatlerinde fenalaşıp hastaneye götürüldü. Akaröz, solunum yetmezliğine bağlı şikayet üzerine götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

VEFAT HABERİNİ BODRUM'DA ALDI

Akaröz'ün rahatsızlığına iyi geldiği için yaklaşık 3 yıldır Yeşilbaşköy köyünde yaz aylarını geçiren Soyman, vefat haberini aldığı Bodrum'dan Burdur'a gitmek için yola çıktı. Soyman'ın oğlunun ölümü, sanatçının sevenleriyle ilçe sakinlerini üzdüğü belirtildi.

Safiye Soymanın oğlu Harun yaşamını yitirdi

Usta sanatçı Safiye Soyman'ın kızı Ümran Akaröz,  Harun Akaröz'ün ölüm haberini sosyal medya hesabından 'kardeşim' notuyla duyurdu.

OĞLU HARUNU BU SÖZLERLE ANLATMIŞTI

Safiye Soyman, henüz 13 yaşında, görücü usulü tanışıp 15 gün nişanlı kaldığı Ziya Akaröz ile evlenmişti. 1985'te Akaröz'den boşanan şarkıcının, Ümran adında bir kızı (1975) ve Harun (1977) adında bir oğlu bulunuyor. Geçtiğimiz yıl nisan ayında katıldığı bir televizyon programında konuk olan sanatçı, 24 yıldır MS'le mücadele eden oğlu Harun hakkında açıklama yapmıştı.

Haberin Devamı

Safiye Soymanın oğlu Harun yaşamını yitirdi

Ünlü şarkıcı, daha önce yaptığı bir Instagram gönderisine ise oğlu Harun ile olan bir anısın bu sözlerle paylaşmıştı;

"Hastalanmadan önce oğlum Harun'la konsere gitmiştik Amerika Dallas Teksas'ta hatıra fotoğrafı çektirmiştik" 

"GÜNDE 30 KEZ ARIYORUM"

Safiye Soyman, “Oğlum Burdur’da, oranın havası iyi geldi. Yardımcım Bekir oğlumu Burdur’a götürdü. Orada Harun’uma bir hareket geldi. ‘Oğlum rahat etsin’ diye hemen bir ev yaptırdım. Yazın Bodrum sıcak oluyor, Burdur’un havası daha iyi geldi. 24 yıldır sadece işim ve oğlum var. Hep bir aradayız, iş olduğu zamanlarda günde 30 kez arıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Safiye Soymanın oğlu Harun yaşamını yitirdi

"NE MADDİ NE MANEVİ ANLAMDA YALNIZ DEĞİL"

1999 yılından bu yana iş insanı Faik Öztürk ile hayatını paylaşan ünlü sanatçı, Harun Akaröz'ün geleceğinin garanti altında olduğunu vurgulamıştı:

Son albümlerimde hep Harun’un sevdiği şarkıları seslendiriyorum. Sanatçı arkadaşlarımdan izin istiyorum, sağ olsunlar onlar da ücretsiz verdiler. Müzik Harun’a ilaç gibi geliyor. ‘Bana bir şey olursa’ diye hiç düşünmedim, ‘çocuğumun yanında olayım’ diye hep dua ettim. Onun her şeyi hazır. Onun geleceği garanti altında. Ne maddi ne manevi anlamda yalnız değil, kardeşi var, Faik abisi var.

Haberin Devamı

Safiye Soymanın oğlu Harun yaşamını yitirdi

 (Harun ve Ümran Akaröz) 

Öte yandan Safiye Soyman, 2018 yılında verdiği bir röportajında oğlunun hastalığa yakalanma sürecini anlatmıştı:  

'ANNE AYAĞIMDA KARINCALANMA VAR' 

Hastalık seyrinin oğlunun ayağında karıncalanmayla baş gösterdiğini ifade eden Soyman; "O dönemde oğlum bana 'Anne ayağımda karıncalanma var' dedi, daha sonra ayakları birbirine dolanmaya başladı. Doktora gitti ancak 'Bir şey yok' demişler. Daha sonra gözünden anladım ve 'Oğlum bir göz doktoruna git' dedim. Orada da bir şey bulamadılar. 'MR çektirelim' dedim hastalık MR'dan sonra tespit edildi." sözleriyle anlatmıştı.

Safiye Soymanın oğlu Harun yaşamını yitirdi

(Fotoğraf: AA) 

Doktorların oğluna MS teşhisi koyduğunu ve daha sonra bu hastalığı araştırdığını anlatan Soyman, şöyle sürdürmüştü; "Doktorlara 'Bu ölümcül bir hastalık mıdır?' diye sordum. 'Kanser, tümör değil' dediler. Ben de 'Şükürler olsun' dedim. Ne olduğunu bilmiyordum. O zamanlar bir gazinoda çalışıyordum. Bu hastalığı biz üzerimize bir gömlek gibi giydik ve taşıyoruz. Oğlum yine de nefes alıyor, ona şükrediyorum." 

Haberin Devamı

"OĞLUM TURİZM BÖLÜMÜNÜ BİTİRDİ, HASTALANDI"

Oğlunun çok zeki bir çocuk olduğunu belirten Soyman, "Oğlum turizm bölümünü bitirdi. Hastalandı, eve kapatmadık, dışarıdan uluslararası işletme bölümünü de okudu ve mezun olma aşamasına geldi. İkinci diplomasını çok hastalandığı için daha alamadı ama çok yönlü bir çocuktu" ifadelerini kullanmıştı.