GündemRastgele 3 kişiyi bıçakladı

Rastgele 3 kişiyi bıçakladı

12.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Başakşehir’de 17 yaşındaki M.G. maske takıp sokakta önüne çıkan kişilere bıçakla saldırdı. Üç kişiyi yaralayan saldırgan bir savaş oyunundan etkilendiğini söyledi.

Rastgele 3 kişiyi bıçakladı

FERİT ZENGİN / Haber Merkezi - İstanbul Başakşehir’de önceki gün saat 17.00 sıralarında, M.G. (17) adlı saldırgan yüzünü bezle kapatarak eline aldığı bıçakla önüne çıkan 3 kişiye rastgele saldırdı. Zanlı polis ekiplerince saklandığı evde yakalanırken, hastaneye kaldırılan yaralı 3 kişiden 1’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Okula girmek istedi

Kayaşehir Şehit Mustafa Bozoklu Caddesi’nde iddiaya göre yabancı uyruklu M.G., caddede bir süre dolaştıktan sonra bez ile yüzünü örttü. Yanında bıçağı bulunan saldırgan, rastgele pastanede oturan H.F.E.’ye saldırdı. Zanlı daha sonra caddeye doğru koşarak kaldırımda yürüyen karı kocaya saldırırken, S.Y.’de sırtından bıçaklandı. M.G., koşarak önüne çıkan E.Ç.’yi bıçakladıktan sonra caddedeki okula girmeye çalıştı. Kapının kapalı olması nedeniyle okula giremeyen saldırgan, olay yerinden kaçtı. İhbarla olay yerine gelen sağlık görevlilerince yaralılar hastaneye kaldırılırken, birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polis ekiplerince yapılan çalışmada evde saklandığı tespit edilen M.G. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

‘Rüyalar gördüm’

Şüphelinin ifadesinde “Sürekli bilgisayar ve telefondan savaş oyunları oynarım. Son zamanlarda oyunu bırakıp gerçek hayatta oyunlar oynamama gerektiğine dair rüyalar gördüm. Olay günü de aynı rüyalardan gördüm ve mutfaktan bıçak alarak dışarı çıktım. Dışarıda önce bir kafede oturan şahısları ardından sokakta kimi gördümse bıçakla saldırdım. Özellikle birini seçerek saldırmadım” dediği öğrenildi.

Dehşet dolu anlar, Eskişehir’de ağustos ayında bilgisayar oyunundan etkilenip maske ve çelik yelek giyerek elindeki balta ve bıçakla sokağa çıkıp karşılaştığı 5 kişiyi bıçakla yaralayan 18 yaşındaki Arda K.’nın saldırısına benzetildi.