GündemRamazan'da en çok sorulan sorular

Ramazan'da en çok sorulan sorular

25.05.2018 - 11:27 | Son Güncellenme:

Her sene Ramazan ayının gelmesi ile birlikte herkes tarafından yöneltilen ve kafa karışıklığına neden olan birtakım sorular vardır. Cevaplanmasına rağmen cevapları unutulan ya da bu tür durumlarda ne yapılacağından tam olarak emin olunamayan haller, herkesin kafasında soru işaretlerine neden olur. Bizler de Ramazan ayında en çok merak edilen konuları listeledik ve soruların cevaplarını verdik.

Ramazanda en çok sorulan sorular

Oruçluyken regl olan (âdet gören) kadın ne yapmalıdır?

Haberin Devamı

Oruç esnasında regl olan kadının orucu bozulmuş olur ve bunu fark ettiği dakikadan itibaren yemeye ve içmeye devam edebilir. Ramazan ayı bittikten sonra ise regl olduğu süreçte tutamadığı oruçlarını kaza etmeli ve uygun bir vakitte borçlu olduğu gün kadar oruç tutmalıdır.

Diş tedavisi orucu bozar mı?

Morfinle ye da morfinsiz olarak uygulanan diş tedavisi orucu bozmamaktadır. Fakat tedavi sürecinde kan ya da başka bir maddenin yutulması durumunda oruç bozulur.

Kan aldırmak orucu bozar mı?

İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in uygulamaları doğrultusunda varılan sonuç neticesinde kan aldırmanın orucu bozmadığı hükmü verilmiştir.

Her gün hap kullanmak zorunda olan biri oruç tutmalı mıdır?

Her gün hap kullanma zorunluluğu ancak ciddi bir hastalık durumunda söz konusu olabilir. Bu durumda olan bir hasta da oruç tutmakla yükümlü değildir. Fakat hasta kişi iyileştiğinde tutamadığı oruçlarını kaza etmelidir.

Haberin Devamı

Burun damlası orucu bozar mı?

Burundan damlatılan sıvının mideye ulaştığı miktar, abdest esnasında ağza su vermede bünyeye giren su miktarı kadar olduğu için burun damlası orucu bozmamaktadır.

Unutarak yemek veya içmek orucu bozar mı?

Kişinin oruçlu olduğunu unutup bir şeyler yiyip içmesi oruca zarar vermez. Bunu fark ettiğinde yemeye ve içmeye son vermeli ve orucunu hiçbir şey olmamış gibi devam ettirmelidir.

Oruçlu iken duş almak orucu bozar mı?

Duş esnasında ağızdan ya da burundan su yutulmadığı sürece duş almak orucu bozmaz.

Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilebilir mi?

İmsak olarak adlandırılan orucun başladığı vakit, ezan ile birlikte değil de tan yerinin ağarması ile başladığı için tan yeri ağarana kadar bir şeyler yiyip içilmeye devam edilebilir.