GündemPortakal kasesinde mozaik pasta nasıl yapılır? Portakal kasesinde mozaik pasta tarifi

Portakal kasesinde mozaik pasta nasıl yapılır? Portakal kasesinde mozaik pasta tarifi

10.01.2020 - 13:48 | Son Güncellenme:

Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün portakal kasesinde mozaik pasta yapılıyor. Tatlı konusunda maharetlerini sergileyecek olan gelinler haftanın son yarışmasında Portakal kasesinde mozaik pasta yapacak. Programı takip eden vatandaşlar Portakal kasesinde mozaik pasta nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. Peki Portakal kasesinde mozaik pasta nasıl yapılır? İşte malzemeler...

Portakal kasesinde mozaik pasta nasıl yapılır Portakal kasesinde mozaik pasta tarifi

Portakal kasesinde mozaik pasta nasıl yapılır sorusu Gelinim Mutfakta yarışmasını takip eden vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Gelinim Mutfakta yarışmasından haftanın son gününde Portakal kasesinde mozaik pasta yapacak olan gelinler çeyrek altın ve haftanın finalinde 5 altın bileziğin sahibi olabilmek için en güzel Portakal kasesinde mozaik pastayı yapmak için mücadele edecek. Peki en güzel Portakal kasesinde mozaik pasta nasıl yapılır?

Haberin Devamı

PORTAKAL KASESİNDE MOZAK PASTA MALZEMELERİ

1 paket Çikolatalı Portakallı Puding

2,5 su bardağı süt

10 adet petibör bisküvi

2 yemek kaşığı Damla çikolata

5 adet orta boy portakal

Servisi için:

1 paket Krem Şanti

1 çay bardağı süt

PORTAKAL KASESİNDE MOZAİK PASTA TARİFİ

Portakalları ikiye bölün ve kabuklarına zarar vermeden içlerini çıkarın.

Pudingi 2,5 su bardağı süt ile pişirin (yarım su bardağı kadar pişen pudingden kenara ayırın) ve sıcakken içine kırdığınız bisküvileri ilave ederek kırın.

Hazırladığınız bisküvili harcı içini çıkarttığınız portakal kabuklarına paylaştırın.

Üstüne, kenara ayırdığınız pudingden 1 er kaşık dökerek düzeltin ve soğuyup kabuk bağlaması için buzdolabına alın.

Tatlılar soğuyunca krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın. Soğuyan tatlıların üstüne krema sıkma torbası yardımıyla sıkın.

Haberin Devamı

Portakal kabukları ve çikolata parçalarıyla süsleyerek servis yapın.