GündemPKK’ya darbe üstüne darbe

PKK’ya darbe üstüne darbe

01.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyinde altı teröristi etkisiz hale getirirken, MİT de Irak’ın kuzeyinde düzenlediği operasyonla örgütün sözde sorumlularından Suriye uyruklu Lokman İsmail’i etkisiz kıldı.

PKK’ya darbe üstüne darbe

MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit ettiği 4 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlediği 2 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi. Kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek” denildi.

Haberin Devamı

Öcalan’dan eğitim almış

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Irak’ın kuzeyinde etkisiz kılınan PKK/KCK’nın sözde sorumlularından Lokman İsmail 1995’te Suriye’den örgüte katıldı ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’dan eğitim aldı. 1996-2004 yılları arasında Türkiye’de silahlı faaliyet yürüten terörist, 2004 yılında Zap alanına geçti ve terör örgütünün kamplarında özel askeri eğitimlere tabi tutuldu. 2015’te Şırnak’taki hendek-barikat olaylarını planlayan terörist, olayların Türkiye tarafından kontrol altına alınması sonrasında Irak’a geçti. “Şiyar Muhtar” kod adlı teröristin, örgütünün sözde “Öz Savunma Birlikleri” yapılanması içinde birinci derece sözde sorumlu olduğunu ve Irak’ın kuzeyinde bulunduğunu tespit eden MİT, düzenlenen operasyonda isabetli atışla etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

13 MAĞARA VE 17 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

Tunceli’de jandarmanın düzenlediği “Büyük Sonbahar Operasyonu” kapsamında Ali Boğazı, Ahpanos, Sarıyayla ve Işıkvuran bölgelerinde PKK’lı teröristlerin önceden kullandığı 13 mağara ve 17 sığınak, bulunarak imha edildi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK terör örgütünün eylem ve hareketlerinin deşifre edilmesine yönelik başlatılan ‘Büyük Sonbahar Operasyonu’ kapsamında, Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçeleri arasındaki Ali Boğazı, Bingöl ile Tunceli sınırında yer alan Sarıyayla, sarp kayalıkları ve mağaralarıyla bilinen Ahpanos ve Işıkvuran bölgelerinde 06-28 Eylül arasında arazi arama-tarama faaliyeti gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bülent Baykal’ın koordinasyonuyla düzenlenen operasyonda ekipler, Munzur ile Pülümür çaylarından halatlar yardımıyla suyun karşı tarafına geçerek, sarp kayalardan dağ yamaçlarına tırmandı. İnsansız hava araçları ile patlayıcı madde arama köpeklerinin de kullanıldığı operasyonda, ağaç dalları ve kayalarla kamufle edilen 13 mağara ve 17 sığınak tespit edildi. Mağara ve depolarda yapılan aramalarda da altı el yapımı patlayıcı düzeneği, 164 piyade tüfek fişeği, altı akü, çok sayıda yaşam ve tıbbi malzeme ele geçirildi. -DHA