Gündem‘PKK, Türk’ün de Kürt’ün de düşmanıdır’

‘PKK, Türk’ün de Kürt’ün de düşmanıdır’

27.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Akademisi Siyasi, Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı’nın “Vefatının yüzüncü yılında Ziya Gökalp Sempozyumu”na katıldı.

‘PKK, Türk’ün de Kürt’ün de düşmanıdır’

ANKARA Milliyet - Bahçeli, Vatan şairi Gökalp’in “Türkler ile Kürtlerin birbirini sevmesi her iki taraf için hem dini hem de siyasi bir farzdır. Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir” sözlerini hatırlattığı konuşmasında özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

KURSAKLARINDA BIRAKIRIZ: Aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiçbir yanlışın içine girmedik. Hiç kimse bizimle Türklüğe hizmet kulvarında, milletseverlik ve vatanseverlik yarışına girmesin. Hayat ve siyaset mazisiyle ispat edemeyecekleri söz düellolarına, siyasi şovlara, iplikçi kavgalarına, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesin. O bayağı heveslerini kursaklarında bırakır, burunlarından fitil fitil getiririz. 

DAVUT KORİDORU İÇİN FIRSAT KOLLUYORLAR: İsrail’in misilleme bahanesiyle, İran’a düzenlediği hava saldırısı yalnızca taktik, stratejik ve nokta hedefli bir operasyondur. Adım adım vatanımıza ulaşacak ve musallat olacak Davut Koridoru’nu aktive etmek için fırsat kollayanların ABD destekli İran saldırısı ara bir istasyondur. 

Haberin Devamı

TERÖR BARONLARININ TALİMATIYLA KANLI MESAJ: TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısı PKK/YPG/PYD’nin kimlerin maşası olduğunu açıklıkla gözler önüne sermiştir. PKK, Türk’ün de, Kürt’ün de, hatta yaşayan her canlının da düşmanıdır. PKK’nın efendileri, Cumhurbaşkanımızın BRICS toplantısına katıldığı gün, bizim de salı günkü tarihi çıkışımızın hemen ardından Türkiye’ye terör baronlarının talimatıyla kanlı mesaj vermişlerdir. Bu kanlı mesaj ayaklarımızın altında çiğnenmiştir. Suriye’den sızan hainler imha edilmiş, şehitlerimizin acısıyla sızlayan gönüller teröre karşı tek ses olmuşlardır. Teröristler ile onları üzerimize salan muhasım unsurlar sonuç alamayacaklar, Türkiye’yi geçemeyecekler. 

‘Cumhurbaşkanımızın yanındayız’

TERÖRSÜZ TÜRKİYE: Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılının ilk yıl dönümünde, tarihimizin derinliklerinden süzülüp bugünlere ulaşan milli emanetler asla zedeletilmeyecek, hiçbir zaman da zaafa uğratılmayacaktır. Yeni yüzyılda terörsüz, huzurlu, müreffeh ve muasır Türkiye’ye hep beraber ve el ele ulaşacağımıza inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, terörü kaynağında yok etme, terör devletinin kurulmasını engelleme mücadelesinde sonuna kadar yanında olacağımızın bir kez daha ve kararlı şekilde ilanını yapıyorum.