GündemPeş peşe orman yangını haberleri! Müdahale sürüyor

Peş peşe orman yangını haberleri! Müdahale sürüyor

28.07.2024 - 18:02 | Son Güncellenme:

Antalya, İzmir, Kahramanmaraş, Yalova ve Gaziantep'te orman yangını çıktı. Antalya ve Kahramanmaraş'taki orman yangınında mücadele sürüyor. Antalya yangınıyla ilgili Vali Şahin açıklama yaptı.

Antalya'nın Serik ilçesi yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Gebiz Mahallesi Yumaklar -Kocamehmetler bölgesindeki yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. Yangın 8 uçak, 6 helikopter, 22 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 dozer ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Haberin Devamı

7 EV TAHLİYE EDİLDİ

Antalya'nın Serik ilçesi Gebiz Mahallesi'nde devam eden yangında 7 ev tahliye edildi. Evi tahliye edilen bir vatandaş, beslediği yavru kedileri kurtarmak için uzun süre uğraştı.

Peş peşe orman yangını haberleri Müdahale sürüyor

ELEKTRİK DİREĞİNDEN ÇIKTI

Antalya Valisi Hulusi Şahin, yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi. Yangının saat 14.00 sıralarında başladığını hatırlatan Vali Şahin, "Bugünkü hava 38 derece, rüzgar vardı, yüzde 50'nin altında nem vardı. Bu yangın riski demek. Bizim tespitlerimize göre elektrik direği yıkılıyor ve oradan başlıyor. İleri tetkikler yapılacak. Rüzgarın etkisiyle de yayılıyor. Şu an itibarıyla kısmen kontrol altında, rüzgar kesildi" dedi.

Yangına 500'ün üzerinde personel ile yoğun şekilde müdahale edildiğini ifade eden Vali Şahin, "Havadan 8 uçak, 6 helikopter, 70'in üzerinde arazöz var. Rüzgar hafiflediği için büyük risk taşıdığını söyleyemeyiz. Tedbirlerimiz daha çok kuzey yamaçlarında rüzgar çıkma ihtimaline karşı. 60 dekar civarında alanın etkilendiğini söyleyebiliriz. Evlerde yanan yok, telef olan hayvan yok. 30 kadar evi tedbiren boşalttık. Zeytinlik de zarar gördü, dikili arazide de kayıplarımız var. Can kaybı yok, yaralımız yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Peş peşe orman yangını haberleri Müdahale sürüyor

İZMİR

İzmir'in Karabağlar ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Kavacık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter, 35 arazöz, 8 su ikmal aracı, 3 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahaleye başlandı. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürdü.

KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir’in Karabağlar ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Kavacık Mahallesi’nde saat 17.30 sıralarında başlayan orman yangınına ekipler 2 uçak, 4 helikopter, 35 arazöz, 8 su ikmal aracı, 3 dozer ve 4 yer takımı ile müdahale etti. Havadan ve karadan müdahale edilerek kontrol altına alınan yangın sonrasında bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangın, öğle saatlerinde merkez Onikişubat ilçesinin Suçatı Mahallesi’nde çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Ekiplerin alevleri kontrol altına almak için çalışması devam ederken, bir helikopter söndürme çalışmalarına havadan destek veriyor.

KAPIÇAM KONTROL ALTINDA, FIRNIZ’DA EKİP SAYISI ARTIRILDI

Kahramanmaraş’ta iki ayrı noktada çıkan orman yangınlarından Kapıçam’daki kontrol altına alındı. Ekipler, soğutma çalışması yaparken, Fırnız’daki yangın devam ediyor. Ekiplerin arazi şartlarının zorluğu ve rüzgara rağmen alevlerle mücadelesi devam ederken, gerek Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü gerekse de Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk etti. Fırnız’da 200 personel 65 araçla yangını söndürmek için mücadele ederken, havadan da 3 helikopter ile 2 uçakla çalışmalar sürdürülüyor.

Haberin Devamı

PİKNİK YAPANLAR TAHLİYE EDİLİYOR

Kahramanmaraş’ta saat 13.20’de başlayan yangın devam ediyor. Ekiplerin alevleri kontrol altına almak için çalışması devam ederken, mesire alanında piknik yapan insanlar da güvenlik nedeniyle bölgeden tahliye ediliyor.

Peş peşe orman yangını haberleri Müdahale sürüyor

GAZİANTEP

Gaziantep'te çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Gaziantep’te saat 15.00 sıralarında Dülükbaba Tepesi'ndeki verici istasyonlarının olduğu yerde çıkan yangı,n ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yaklaşık 20 dönümlük alanda çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra yangın söndürme helikopteri de müdahale etti. Yangın yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınırken, ekiplerin soğutma çalışması ise sürüyor.

YALOVA

Yalova'nın Armutlu ilçesinde 2 ayrı noktada orman yangını çıktı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken, söndürme çalışmalarına havadan helikopterle destek verildi.

Yangın, saat 14.00 sıralarında Armutlu ilçesindeki Keçikayalıkları mevkisi ile Kapaklı köyündeki ormanda çıktı. Yerleşim yerlerine yakın olan 2 ayrı yangına müdahale için bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri sevk edildi. Yalova Valisi Hülya Kaya, "Armutlu'da Kapaklı ve Keçikayalıkları'nda iki noktada gelişen yangına 2 adet yangın söndürme helikopteri, 10 arazöz ve bölgedeki itfaiye araçlarımızla müdahale ediyoruz. Kısa sürede yangını kontrol altına almayı umuyoruz. Gerekli tüm önlemler için ekiplerimiz ve gönüllüler sahada" dedi.

Haberin Devamı

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da yangına 2 helikopter, 20 araç ve 80 personelle müdahale edildiği, Kapaklı köyündeki yangının ilerlemesinin durdurulduğu kaydedildi. Keçikayalıkları mevkisindeki yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği, alevlerin tek bir noktada sürdüğü belirtildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Konuyla ilgili Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yalova ili Armutlu ilçesinde saat 13.30 civarında Kapaklı ve Keçikayalıkları’nda iki ayrı noktada başlayan orman yangınları, ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu saat 18.45 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir” denildi.

 

 

 

 

Yazarlar