GündemPatlıcan yemeği tarifi

Patlıcan yemeği tarifi

29.04.2018 - 18:10 | Son Güncellenme:

İster közde isterse yemek olarak yapılabilen hem besleyici hem de mükemmel bir lezzete sahip olan patlıcan. Sağlıklı ve besleyici patlıcandan yapılan tarifi yazının devamında bulabilirsiniz.

Patlıcan yemeği tarifi

Lezzeti ve görüntüsü ile sofranıza yakışacak ve misafirlerinize severek ikram edeceğiniz patlıcan yemeği tarifini yaparken zorlanmadan pratik bir şekilde yapacaksınız.

Haberin Devamı

Sebzeleri soframızdan eksik etmeyelim. Patlıcan gibi bir nimeti soframızdan eksik etmeyerek hem sağlıklı beslenmek hem de lezzetli bir yemek tatmak mümkün. İşte adından sıkça söz ettiren ve tadına doyamayacağınız patlıcan yemeği tarifi.

Malzemeler

· 600 gram kuşbaşı et

· 4 yemek kaşığı zeytinyağı (ayçiçeği yağı da kullanabilirsiniz)

· 1 adet kuru soğan

· 4 adet patlıcan (orta boy)

· 2 adet kırmızıbiber

· 2 adet domates

· 1 tatlı kaşığı domates salçası

· 1 tatlı kaşığı biber salçası

· 3 su bardağı sıcak su

· 1 çay kaşığı tuz

· 1 çay kaşığı karabiber

Püf noktası

Sebzeler yemeğin pişme sırasında yumuşayacağı için sebzelerin ezilmesini önlemek adına yemeğinizi karıştırmadan pişirmelisiniz.

Haberin Devamı

Servis önerisi

Patlıcan yemeği ile servis edebileceğiniz en güzel alternatif yoğurt. Servis tabağının yanına güzel ve lezzetli yoğurt ikram etmeniz yemeğinizin lezzetine lezzet katacaktır.

Yapılışı

Kuzu etinin yağlı kısımları varsa onları alalım ve eti bol su ile yıkayarak süzelim. Daha sonra yağı tencereye alalım ve kızdıralım. Kuşbaşı eti tencereye alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.

Ayrı olarak kabuklarını soyduğumuz soğanları küçük küpler halinde doğrayalım ve domatesleri iri parçalar şeklinde doğrayalım. Uç kısımlarını aldığımız patlıcanları soyalım ve uzun ince şekilde doğrayalım. Ortadan ikiye kestiğimiz biberlerin iç çekirdeklerini temizleyelim. Biberleri de patlıcanlarla eşit olacak şekilde doğrayalım. Et, suyunu çektikten sonra üzerine kuru soğanları ekleyelim ve 3 dakika kavuralım. Kavurma işleminden sonra tencereye patlıcanları, biberleri ve domatesleri ekleyelim.

Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi tencereye ilave edelim. Yemeğin pişmesi için tencerenin kapağını kapatalım ve sebzeler yumuşayana kadar kontrol edelim. Sebzeler pişerek yumuşadığında ocağın altını kısalım ve yemeği ocaktan alalım. Lezzeti ile görüntüsü mükemmel bir uyum içerisinde olan yemeğimizi sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.