Gündem‘Partimiz isterse aday oluruz’

‘Partimiz isterse aday oluruz’

27.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın hem Tüzük Kurultayı’nda yaptığı çıkış, hem kendisine yakın bağımsız Ankara Milletvekili’nin attığı tweet, hem de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “siyasi yasaklı” hale getirebilecek istinaf sürecindeki dava, CHP’de “Cumhurbaşkanı adayı” tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

‘Partimiz isterse aday oluruz’

Parti kurmayları kurultay ile birlikte parti içi çekişme ve gruplaşmaların sönümlendiğini savunsa da, Genel Başkan Özgür Özel’in, adaylık konusunda “iki forvet” diyerek işaret ettiği İmamoğlu ve Yavaş’a yönelik kulisler hareketli. Yavaş hakkında cumhurbaşkanı adayı olmak istediği ve CHP’den ayrılabileceği yönündeki iddialar ayyuka çıkmış durumda. Ancak Yavaş bu iddiaları ısrarla yalanlıyor. Dün yeni bir açıklama yapan Yavaş, “Olmayan birşeyi ispat etmek zorunda bıraktırıyorlar bizi. Çok saçma” dedi. Cumhurbaşkanlığı tartışmasının erken açılmaması gerektiğine vurgu yapan Yavaş’ın, “Partimiz aday gösterirse aday oluruz” ifadesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Toplu istifa mesajı

İmamoğlu hakkındaki mahkeme sürecine değinen Yavaş, “Daha önce 11 büyükşehir belediye başkanı olarak kendi aramızda konuştuğumuzda; bu tür davalar açıldığında, ‘eğer iktidar bu şekilde davranırsa gerekirse hepimiz görevi bırakıp dünyaya mesaj verelim, birbirimize sahip çıkalım’ dedik” ifadelerini kullandı.