GündemParis’te keyif çatmaya gelince parada sınır yok

Paris’te keyif çatmaya gelince parada sınır yok

11.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Açılışını yaptığı Çukurova Havalimanı’na yönelik eleştirilere tepki gösteren Erdoğan “SGK’ye borç ödemeye, millete hizmet etmeye gelince kasada para yok, cümbür cemaat Paris’te keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok” dedi...

Paris’te keyif çatmaya gelince parada sınır yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada yıllık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanının yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Havalimanının Adana ve Mersin ile tüm bölgeye, tüm Türkiye’ye ve 85 milyonun her bir ferdine hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan “Havalimanımız, tüm Çukurova’nın ticaretine, turizmine, tarımsal üretimine, ekonomik hayatına önemli katkılar yapacak, doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına vesile olacaktır. Bugün sadece bir havalimanı değil, tüm Türkiye’ye, hatta tüm dünyaya yeni, modern, estetik bir kapı açıyoruz. Çukurova’nın eşsiz güzellikteki sembollerinin her köşesine işlendiği havalimanımızın dünya standartlarında bir eser olduğunu görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Muhalefete tepki

Muhalefeti de hedef alan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim doğal bulmadığımız muhalefetin, ‘İstemezükçü’ tavrıdır.  ‘Şakirpaşa Havalimanı’nı kapatacağız.’ böyle diyorlar. Nereden çıktı bu? Böyle bir şey yok. Aydın’da biliyorsunuz bizim bir eğitim merkezimiz var. Şimdi Şakirpaşa Havalimanı işte bir eğitim merkezi olarak ne yapacak? Bölgeye hizmet verecek. Kapatma diye bir şey söz konusu değil. Ama muhalefetin işi gücü hep bu tür yalanları ne yapmak.”

‘Çamur atacaklar’

“Muhalefet, hizmeti sahiplenmek yerine şuna bile çamur atacak, bunu bile kötüleyecek bir bahane mutlaka buluyor. Adanalı, Mersinli kardeşlerimizi bize karşı kışkırtarak yapılan yatırımı gölgelemeye çalışıyorlar. Hizmet ve eser düşmanlığı yapan muhalefet olmaz. Havalimanından rahatsızlık duyan bir muhalefet olabilir mi? Şayet ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa eleştirilmesi gereken Çukurova Havalimanı değil, halkın parasını Paris’te har vurup harman savuran müsriflerdir. SGK’ye borç ödemeye, millete hizmet etmeye gelince kasada para yok, fakat cümbür cemaat Paris’te keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok. Bunun takdirini de aziz milletime bırakıyorum.  Çukurova Havalimanı’nın devreye girmesiyle afetlere karşı mücadelede devletimizin eli daha da güçlendi. Yapılan her hayırlı işe mutlaka kulp taktılar. Yani bunların gereksiz dediği yatırımların tamamı, misyonunu fazlasıyla yerine getirdi, ekonomiye katkı yaptı. Emin olun yine aynısı burada da yaşanacak.”

Haberin Devamı

Haniye’nin oğullarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninin ardından İstanbul’a geldi. Erdoğan, İran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin oğulları Abdüsselam ve Hemmam Haniye’yi kabul etti. Kabulde, MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan da hazır bulundu.

Paris’te keyif çatmaya gelince parada sınır yok

Erdoğan için 10. yıl paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı makamındaki 10’uncu yıl dönümü nedeniyle paylaşım yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dijital medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bugün millete hizmet yolculuğunun Cumhurbaşkanlığı makamındaki 10’uncu yıl dönümü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, milletin takdiriyle 10 yıl önce bugün 12’nci Cumhurbaşkanı seçildi” ifadeleri kullanıldı. Paylaşımda Erdoğan’ın farklı zamanlarda çekilmiş 4 fotoğrafına da yer verildi.