17.03.2016 - 23:07 | Son Güncellenme:
Pafta; belirli ölçeklerdeki büyük haritalarda, plan veya modelleri oluşturan her bir parçaya denmektedir. Diğer bir deyiş ile büyük haritayı meydana getiren, plan ya da modeli oluşturan ayrı şekilde bulunan parçaların her biridir. Pafta, arazilerin teknik yollara göre ölçülüp belli oranda küçültülerek çizilmiş olan haritaya pafta denmektedir. Parsel, imar yasalarına göre ayrılmış ve sınırlandırılmış bir arazi parçası anlamına gelmektedir. Parsel, bir veya birden daha fazla kişinin aynı anda sahip olabildiği bir toprak parçasıdır.
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Pafta ve Parsel Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Günümüzde oldukça gelişmiş bir halde olan teknoloji hayatımızı her alanda kolaylaştırmaya devam etmektedir. Teknolojinin en büyük getirisi olan internet uygulaması sayesinde bugün birçok işlemimizi internet sistemini kullanarak internet üzerinden kolaylıkla ve dakikalar içerisinde yapabilmekteyiz. Sosyal medyanın yanında bahsettiğimiz gibi birçok işlem yapabildiğimiz internet sistemi üzerinden devlet dairesi ile ilgili işlemlerimizi de yapabilmemiz mümkündür. Devlet dairelerine ait kurum ve kuruluşlarda sıra beklemeden, oturduğumuz yerde dakikalar içerisinde yapabildiğimiz birçok işlemden birisi de Parsel ve Pafta sorgulama işlemidir. Yazımızın devamında parsel ve pafta sorgulama işleminizi nereden ve nasıl yapabileceğinizi anlatmış bulunmaktayız.
Pafta ve Parsel sorgulama işleminizi internet üzerinden yapabilmeniz mümkündür. İnternet üzerinden yapabileceğiniz bu sorgulama işlemi için yapmanız gereken tek işlem Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün oluşturmuş olduğu resmi internet sitesine giriş yapmaktır. Sisteme giriş yapabilmek için resmi site üzerinde bulunan ve sizden istenen bilgileri doldurup, sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Böylelikle parsel ve pafta sorgulama işlemini yapmış olup, sonucunuzu açılacak olan yeni ekranda görebilirsiniz.
Ya da belirli herhangi bir ilin kayıtlı olarak bulunduğu E-Devlet sistemi üzerinden de bu işleminizi yapabilmeniz mümkündür. Ancak E-Devlet sistemine girebilmek için öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapabilmek için ise bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bir E-Devlet şifresine sahip değilseniz sisteme giriş yapabilmeniz mümkün değildir.
Şifrenizi postanelerden nüfus cüzdanınız ile birlikte yaptığınız E-Devlet şifresi alma başvurusundan sonra teslim alabilirsiniz. Şifre alma işlemi ücretli olup, işlem ücreti 2 TL’dir. İşlem ücretini ödediğinizde size özel E-Devlet şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz.
Şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet sisteminde parsel sorgulaması yapmak istediğiniz şehri ve belediyeyi bulmanız gerekmektedir. İlgili sekmeye geldiğinizde karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayıp, kimlik doğrulama sayfasına yönlendirilmeniz gerekecektir. Yönlendirme sonunda açılacak olan kimlik doğrulama sayfasında bulunan ilgili boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi yazdıktan sonra; bilgilerinizin doğru olup olmadığını kontrol ediniz. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfanın alt tarafında bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayınız. Böylelikle açılacak olan sayfada ilgili belediyeye kayıtlı olan parsel sorgulama işleminizi yapıp, sonucunu görmüş olacaksınız.
#kontrolok
Onlar Türkiye'nin en çok bilinen isimleri. Şimdi ışıl ışıl yaşayan ünlülerin hayat yolculukları hep böyle başlamadı. Kimi kaset satarken söylediği şarkılarla keşfedildi, kimi inşaatlarda çalıştı. İşte ünlülerin ilk işleri...