GündemOtomobilin üzerine devrilen TIR davasında mütalaa... 'Yavaş ve dikkatliydim'

Otomobilin üzerine devrilen TIR davasında mütalaa... 'Yavaş ve dikkatliydim'

01.10.2024 - 12:15 | Son Güncellenme:

Bakırköy’deki bir üst geçite çarparak yanındaki otomobilin üzerine devrilen ve 4 kişinin ölümüne neden olan TIR sürücüsü hakkında duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Sanık mütalaanın ardından yaptığı savunmasında kendisinden sonra aynı yerde 2 kaza daha olduğunu söyleyerek, “Ben daha yavaş ve dikkatliydim” dedi.

İstanbul Bakırköy'de 11 Mart'ta meydana gelen kazada Mehmet Fettahoğlu yönetimindeki TIR üst geçite çarparak yanından geçen otomobilin üzerine devrildi. Kazada Mehmet Fettahoğlu hafif yaralanırken, otomobil içindeki Recep Aytekin (44), Güler Aytekin (66), Sultan Aytekin (43) ve Merve Aytekin'in (16) hayatını kaybetti. Yaşanan kazanın ardından tutuklanan Fettahoğlu’nun yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

TIR ŞOFÖRÜ ASLİ KUSURLU

Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Fettahoğlu, müştekiler Büşra Aytekin, Salih Aytekin, Yusuf Aytekin ve avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak dosyaya giren bilirkişi raporu okundu. Raporda sanık Mehmet Fettahoğlu'nun birinci dereceden ve asli kusurlu olduğu, otomobil sürücüsü Recep Aytekin'in ise kusurlu olmadığı belirtildi.

“4 ADET UYARI LEVHASI VARDI”

Raporun ardından duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada üst geçite gelmeden önce yol üzerinde 4 adet, “Düşük köprü” uyarısı olduğu belirtildi. TIR’ın dorsesinin sağ uç kısmının geçite çarparak devrilmesine neden olduğu anlatılan mütalaada, dorse yüksekliğinin 427 santimetre, alt zemin ile geçit arasındaki yüksekliğin ise 416 santimetre olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

22 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Sanığın uyarı levhalarını görmüş olmasına rağmen köprü altına girerek kazaya neden olduğu anlatılan mütalaada, Mehmet Fettahoğlu’nun, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

“KİMSEYE ZARAR VERMEK İSTEMEDİM”

Mütalaanın ardından diyecekleri sorulan sanık Mehmet Fettahoğlu daha önceden 2- 3 kere daha aynı yerden geçtiğini söyleyerek, “Problem yaşamamıştım. Benden sonra 2 araba daha kaza yapmış. Ben daha yavaş ve dikkatliydim. O kadar hızım yoktu. Bilinçli olarak kimseye zarar vermek istemedim” dedi. Alınan savunmanın ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.