GündemÖldürdüğü eşinin cesediyle 3 gün geçirip, intihara kalkıştı

Öldürdüğü eşinin cesediyle 3 gün geçirip, intihara kalkıştı

26.11.2009 - 17:22 | Son Güncellenme:

Önce eşinin boğazını kesti, ardından yatak odasında tören yaptı ve...

Öldürdüğü eşinin cesediyle 3 gün geçirip, intihara kalkıştı

İZMİR Karşıyaka'da, tefecilere olan borçlarını ödeyemeyince bunalıma giren 51 yaşındaki Mehmet Ali Topgöden, 15 yıllık eşi 56 yaşındaki Hatice Faike Topgöden'i, boğazını keserek öldürdü. Eşinin cesedinin üzerine çiçekler koyup sözde cenaze töreni düzenleyen Mehmet Ali Topgöden, 3 gün sonra dairenin anahtarını posta kutusuna bırakıp olayı polise bildirdi. Yaklaşık 70 hap içtikten sonra çay bahçesinde bitkin haldeyken yakalanan Mehmet Ali Topgöden, tedavisinin ardından sorguya alındı.

Olay, Yalı Caddesi, 82 numaradaki apartmanın 6'ncı katında meydana geldi. Bugün saat 14.00 sıralarında, ‘155 Polis İmdat’ hattını arayan bir kişi, eşini öldürdüğünü, anahtarı da dairelerinin posta kutusuna bıraktıktığını söyledi, adresi verdikten sonra telefonu kapattı. İhbar telefonu üzerine adrese giden polis ekipleri, posta kutusundan aldıkları anahtarla girdikleri evin yatak odasında Fatma Faike Topgöden'in cesediyle karşılaştı.

3 GÜN ÖNCE ÖLDÜRMÜŞ, YATAK ODASINDA ‘TÖREN’ YAPMIŞ Polisin incelemesinde, Fatma Faike Topgöden'in, ekonomik danışmanlık yapan eşi Mehmet Ali Topgöden tarafından boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlendi. Cesedi kokmaya başlayan Fatma Faike Topgöden'in, geçen pazartesi günü öldürüldüğü tespit edildi. Ceset, savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayın ardından cesedin bulunduğu odaya bırakılan mektupları inceleyen polis, 70 hap içererek intihar girişiminde bulunduğunu söyleyen Mehmet Ali Topgöden'i aramaya başladı. Polisin araştırmalarının ardından ‘dolandırıcılık’ suçundan kaydı bulunan Mehmet Ali Topgöden, çay bahçesinde otururken bitkin halde yakalandı. Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan cinayet şüphelisi Mehmet Ali Topgöden, ilk kontrollerinin ardından Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Eşiyle 15 yıl önce evlenen Mehmet Ali Topgöden'in, 1.5 yıl önce yeni evlerine taşındıkları, bu süre içerinde de harcamalarından dolayı yüksek miktarda borçlandığı öğrenildi. Mehmet Ali Topgöden'in, tefecilerden de yüksek miktarlarda borç alıp ödeyemeyince bunalıma girdiği, bunun üzerine de tartıştığı eşi Fatma Faike Topgöden'i, boğazını keserek öldürdüğü saptandı. Mehmet Ali Topgöden'in, olayın ardından eşinin cesedini odalarındaki yatağın üzerine yatırdığı, üzerini çarşafla başına kadar kapattıktan sonra da üzerine çiçekler koyup, kendince cenaze töreni yaptığı ortaya çıktı.

5 AYRI MEKTUP YAZMIŞ Eşi için cenaze töreni düzenleyen Mehmet Ali Topgöden, daha sonra da 5 ayrı mektup yazdı. Topgöden'in, ‘Sayın yetkililer’ diye başladığı ilk mektubunda, “Eşimle bütün mal arlığımızı bitirdik, yüksek miktarda borçlarımız var. Eşimin benden başka kimsesi yok. Benden sonra ona kimse bakamaz. Olayıp sorumlusu benim’ şeklinde yazdığı, diğer 2 mektubunda, komşularına ve apartman kapıcısına emeklerinden dolayı teşekkür ettiği, 4'üncü mektubunda kardeşlerinden borçlarını ödemesini istediği, savcıya yazdığı 5'inci mektupta ise cenazesinin satın aldığı mezarlığa gömülmemisini istediği öğrenildi.

Mehmet Ali Topgöden'in sorgusunun ardından Adliye'ye sevk edilecek.