Gündem Öğretmene şiddette cezalar artıyor

Öğretmene şiddette cezalar artıyor

27.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Teklife göre resmî-özel tüm eğitim kurumlarında çalışan öğretmen, yönetici, usta öğretici, uzman öğretici, rehber danışmanlar ile ek ders ücreti karşılığı görev yapanlara karşı şiddet olaylarında cezalar artırılıyor.

Öğretmene şiddette cezalar artıyor

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/ANKARA- Buna göre Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında; ilgili maddelere göre tayin edilecek cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.

Haberin Devamı

Önce Akademi

Teklif, Milli Eğitim Akademisi’nde gerçekleştirilecek hazırlık eğitiminde başarılı olanlar arasından öğretmen istihdamının yapılmasını öngörüyor. Akademiye öğretmen adayları, KPSS puanı sıralamasına göre alınacak. Akademide eğitim bir yıl olacak. Başarısız olanların Akademi’yle ilişiği kesilecek, başarılı olanlar öğretmen olarak atanacak.

Yetersizse eğitim

Haklarında yapılan denetim ve inceleme sonucunda yetersizliği tespit edilen kadrolu öğretmenler de Akademi tarafından eğitime alınacak. Eğitimi tamamlamasının ardından ikinci değerlendirmede de yetersizliği tespit edilenlerin, genel idare hizmetleri sınıfında durumlarına uygun kadrolara atanacak.

Tekin: Şiddetin her türlüsünü kınıyorum

Haberin Devamı

Olay, eğitim camiasını yasa boğdu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Trafikte uğradığı menfur saldırı sonucu değerli meslektaşımız Mahir Çoğaç öğretmenimizin yaşamını kaybettiğini teessürle öğrendim. Eğitim ailesi olarak şiddetle mücadele kapsamında en somut adımlarımızdan biri olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Meclis gündemine alınacağı bugün, bu alçak saldırıda bir meslektaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi. Tekin, şiddetin her türlüsünü kınadığını belirtti. -EĞİTİM SERVİSİ