Gündem Niğde’de FETÖ’den beş kişi tutuklandı

Niğde’de FETÖ’den beş kişi tutuklandı

07.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Niğde’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen aralarında kapatılan Kimse Yok Mu Derneği’nin il başkanı Ö.G.’nin de bulunduğu 5 kişi, tutuklandı.

Niğde’de FETÖ’den beş kişi tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Kimse Yok Mu Derneği’nin firari il başkanı Ö.G. ile örgütün il manevi imamı oldukları ve finans desteği sağladıkları öne sürülen C.A., O.E., F.E., K.B., geçtiğimiz günlerde Mersin’de saklandıkları bir hücre evinde yakalandı. Niğde’ye getirilen şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan 5 şüpheli, tutuklandı.

Haberin Devamı

- Kırıkkale merkezli 9 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki gizli yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 8 muvazzaf asker, adliyeye sevk edildi.

- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “FETÖ’nün TSK’daki hücre yapılanmasına” yönelik soruşturmada hakkında yakalama kararı verilen aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 75 şüpheliden 37’si gözaltına alındı. Şüphelilerden 59’nun aktif görevde olduğu 8’nin daha önce ihraç edildiği öğrenildi.

- FETÖ soruşturması kapsamında firari olarak aranan B.E. ve eşi Ü.E. örgüt üyelerince “gaybubet evi” olarak adlandırılan Balıksir’deki hücre evinde yakalandı.

- Manisa merkezli 21 ilde, terör örgütüne ait “ardışık arama ve kripto şifreleme yöntemi”ni kullanarak mahrem imamlarla irtibat kurduğu tespit edilen aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30 zanlıdan 18’si yakalandı.

Haberin Devamı

- Kayseri merkezli 5 ilde, FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) “subay mahrem yapılanması”na yönelik yürütülen soruşturmada, askeri personelini ankesörlü telefondan arayarak, örgütün faaliyetleri çerçevesinde sohbet veren ve sohbet imamlığı yapan 16 kişi tespit edildi. Şüphelilerden 4’ünün halen cezaevinde bulundukları belirlenirken, 12 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

- Eskişehir’de FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda, muvazzaf askerlerin de aralarında yer aldığı 11 zanlı gözaltına alındı. l AA, DHA