GündemNicki Minaj kimdir?

Nicki Minaj kimdir?

27.05.2018 - 17:06 | Son Güncellenme:

Nicki Minaj, çeşitli sanatçılarla ortak olarak yaptığı şarkılarla tanınır. Şarkıların ortasına girdiği Rap bölümlerle ve farklı görünümüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran genç yıldız hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Nicki Minaj’ın sansasyonel hayatı nasıldır?

Nicki Minaj kimdir

Nicki Minaj, 8 Aralık 1982 tarihinde Port Of Spain’de dünyaya gelmiştir. Asıl adı Onika Tanya Maraj’dır. 2 kardeşi vardır ve çocukluğunu büyükannesinin yanında geçirmiştir. Daha sonra annesi ile birlikte yaşamaya başlamıştır. Babası hakkında pek de iyi konuşmayan Nicki Minaj, babasının alkol bağımlısı olduğunu belirtmiştir. Uyuşturucu ve alkol bağımlısı babasının, bir kere annesini ve evini yakmaya çalıştığını bile belirtmiştir. Çocukluğunun zorlu bir dönem olduğunu belirten şarkıcı aslında içindeki müziği de bu şekilde bulduğunu da belirtmiştir. Okuldayken klarnet dersleri almış ve sahne sanatlarına olan ilgisini bu şekilde pekiştirmiştir. Görsel sanatlar ve sahne sanatları eğitimini alarak LaGuardia High School’dan mezun olmuştur.

Haberin Devamı

2001 yılında tiyatro ile sahnelere tekrar dönmüştür. “In Case You Forget” adlı Off-Broadway tiyatro oyununda rol almıştır. Fakat iş hayatına bu alanda devam etmeyen şarkıcı 19 yaşında garsonluk yapmıştır. Fakat işinde pek de tutunamayan Nicki Minaj, müşterilere karşı nezaketsiz tavırlarıyla işinden uzaklaştırılmıştır. Fakat bu ilk ve son uzaklaştırılması olmayacaktır. Daha sonra da bazı işlere adım atmış fakat aynı sebepten ötürü işinden çıkartılmıştır. En az 15 işten bu şekilde çıktığı belirtiliyor.

Minaj, ilk mixtape’ini 2007 yılında bilinmeyen bir adla yayınlamıştır. Ardından 2008 yılında Sucka Free mixtape’i ile Underground Müzik Ödülleri’nde Yılın En İyi Kadın Sanatçısı ödülünü kazanmıştır. Bu yıllar arasında kazandığı başarılarla oldukça ünlenen şarkıcı, 2010 yılında Rihanna’nın Raining Men şarkısına düet yapmıştır. 2011 yılında ise Victoria Secret podyumunda Super Bass şarkısı ile gösteri düzenlemiştir.

Haberin Devamı

2010 yılında “Pink Friday” albümü ile Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından platin sertifika ödülünü almaya hak kazanmıştır. Ayrıca bu albüm ile 4 kez platin sertifika almış ve 4 milyondan fazla kopya satarak ABD’de tüm zamanların en çok satan single çalışması olmuştur.

Nicki Minaj, 2013 yılına gelindiğinde jüriliğe adım atmıştır. “Amerikan Idol” yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır.

Minaj; renkli kıyafetleri, farklı perukları, şarkı söylemeye tarzı ile farkını ortaya koymuştur. Moda ikonu denecek kadar bir tarz geliştirmiş ve şarkılarında farklı şiveler kullanarak özgünlüğünü kanıtlamıştır.