GündemNe Zaman Emekli Olurum- Emeklilik Yaşı Nasıl Hesaplanır?

Ne Zaman Emekli Olurum- Emeklilik Yaşı Nasıl Hesaplanır?

23.07.2015 - 09:48 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik yaşınızı kolayca hesaplayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum- Emeklilik Yaşı Nasıl Hesaplanır

Her çalışan bir gün emekli olma hayali içerisinde çalışır. Ve bu doğrultuda belli bir süre bir miktar prim yatrıması gerekmektedir. Sizde emekli olma istiyorsanız ve bir süre prim yatırdıktan sonra ne zaman emekli olacağınızı merak ediyorsanız Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanabilirsiniz. Biz sizlere bu yazıda ne zaman emekli olurum sorusunun cevabının nasıl buluncağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde eğer bağlı olduğunuz kurumdan yani SSK(4A), BAĞ-KUR(4B) ya da Emekli Sandığı (4C)’dan ne zaman emekli olacağınızı merak ediyorsanız bu sayfada yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Gerek çalışma hayatının yoğunluğundan gerekse iş ortamının stresinden dolayı her insan bir gün emekli olup bu yoğunluk ve stresten uzak durmak ister. Bu doğrultuda kendi çabası ile tahmini olarak ne zaman emekli olacağını hesaplar ancak bu hesalamalar her zaman doğru sonuç vermez. İşte bu noktada Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGK’nın geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması tam bu noktada sizlere hizmet sunmaktadır. Sizde ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte artık sizde ne zaman emekli olacağınız hakkında kesin bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizde ne zaman emekli olacağınızı merak ediyor ve sorgulatmak istiyorsanız ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK (4A) İçin Emeklilik Yaşı Hesaplaması Nasıl Yapılır ?

Sizde SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak belli bir süre ve miktar prim yatırıp emekli olmak istiyorsanız. Ne zaman emekli olacağınız hakkında ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanabilirsiniz. SSK yani 4A ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanmak istiyorsanız tek yapmanız gereken aşağıda yer alan bilgileri eksiksiz olarak yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri eksiksiz olarak yaptıktan sonra artık sizde ne zaman emekli olacağınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

· SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

· Daha sonra bu sayfada yer alan "4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

· Bir sonraki aşamada ise ; "doğum tarihinizi" "işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi"ve "prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

· Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR (4B) İçin Emeklilik Yaşı Hesaplamsı Nasıl Yapılır ?

Eğer BAĞ-KUR yani 4B kapsamında prim yatırmış ve emekli olacağınız yaşı merak ediyorsanız tek yapmanız gereken aşağıda maddelere halinde yer alan işlemleri sırası ile eksiksiz olarak yerine getirdiğiniz zaman sizde BAĞ-KUR yani 4B kapsamında ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Sizde emekli olacağınız yaşı merak ediyorsanız ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanabilrisiniz.

Bağkur yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.Bir sonra ki aşamada ise açılacak olan sayfada yer alan "4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.Daha sonra ki aşamada ise"Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma" durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malül çocuğunuz" varsa onun da bilgisini, sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Haberin Devamı

Emekli Sandığı (4C) İçin Emeklilik Yaşı Hesaplaması Nasıl Yapılır ?

Her insan çalıştığı süre boyunca bir gün emekli olma hayali kurar ve bu doğrultuda belli kurumlara bir süre boyunca bir miktar prim yatırmak zorunda kalırlar eğer sizin prim yatırdığınız kurum Emekli Sandığı kurumu ise ve sizde ne zaman emekli olacağınızı merak ediyorsanız ne zaman emekli olurum uygulamasında yararlanabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanmak istiyorsanız bu bölümün sonunda yer alan işlemleri eksiksiz olarak yerine getirmeniz yeterlidir. Şimdi Emekli Sandığı kapsamında ne zaman emekli olabileceğinizi nasıl yapacağınızı anlatalım.

Emekli Sandığı (4C) kurumundan emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk olarak, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra ise; "Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi" sistemde bulunan ilgili alanlara girip sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.