GündemNe zaman emekli olabilirim uygulaması ile emeklilik yaşını öğren!

Ne zaman emekli olabilirim uygulaması ile emeklilik yaşını öğren!

05.11.2016 - 09:41 | Son Güncellenme:

Türkiye’de internet üzerinden emeklilik tarihi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) online ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden öğrenilebiliyor. SGK ne zaman emekli olurum uygulaması Türkiye’deki milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin emeklilik tarihini öğrenebilmesini sağlıyor. SSK mükellefleri internette ne zaman emekli olurum uygulamasından kolayca emeklilik tarihini 7 gün 24 saat öğrenebiliyor.

Ne zaman emekli olabilirim uygulaması ile emeklilik yaşını öğren

Son yıllarda Türkiye’de kamu alanında internet hizmetlerinin oldukça yaygın bir hale gelmesi ile birlikte bu alanda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ön plana çıkmaya başladı. Özellikle de Türkiye’de en çok işlem gerçekleştirilen kamu kurumu pozisyonunda bulunan SGK tarafından özel sektör alanında çalışan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin emeklilik tarihinin ne zaman olacağının yanıtlarını online ne zaman emekli olurum uygulaması ile birkaç dakika içerisinde öğrenebilmesi sağlanıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her bir online hizmet uygulaması tüm sigortalılar ve emekliler tarafından ücretsiz olarak 7 gün 24 saat kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı


NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu çerçevede 2006 yılından bu yana internet altyapısını mükelleflerine ve vatandaşlara sunmakta olduğu hizmetleri açısından aktif ve etkin bir şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internette geniş bir hizmet ağına sahip olan e-SGK ağı oluşturuldu. SGK tarafından internet üzerinde oluşturulan bu online SGK hizmetleri ağı, Türkiye’nin kamu kurum ve kuruluşları arasında interneti aktif şekilde vatandaşa sunduğu hizmetlerinde kullanan kurumlarının ağları içerisinde en geniş online kamu hizmet ağı olarak ön plana çıkıyor. Bu çerçevede de Türkiye’de sayıları milyonları bulan tüm özel sektöre çalışanları Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde SSK mükellefliği kazanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından SSK sigortasına yönelik olarak belirlenen SSK emeklilik şartları çerçevesinde hizmet süresi, emeklilik yaşı ve prim gün sayısı şartlarını tamamlayan SSK mükellefleri emeklilik hakkını alabiliyor. İşte bu yüzden Türkiye’de özel sektör alanında çalışan milyonlarca vatandaş emeklilik hayalleri çerçevesinde ne zaman emekli olacağını merak eder ki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurum uygulaması bu konuda vatandaşlara oldukça yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde oluşturulmuş olan e-SGK ağı uygulamalarından birisi olarak öne çıkan ve sadece SSK mükelleflerine yönelik olarak hizmet vermekte olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde mükelleflerin emeklilik tarihlerinin ne zaman olacağını öğrenebilmeleri sağlanıyor.

SSK mükellefleri internet ortamı üzerinde herhangi bir üyelik olmadan ve şifre girmek durumunda kalmadan SSK ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabiliyor. Bu uygulama sayesinde emeklilik tarihini öğrenebilen SSK mükellefleri, kariyer planlamalarını çok daha ideal biçimde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. SSK mükellefleri tarafından ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde bazı kişisel ve sigortalılık bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Bu çerçevede de vatandaşlar ne zaman emekli olurum uygulaması içerisinde önce cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, erken yaşlanma durumu ve malullük durumu(erken emeklilik hesaplaması için) bilgilerini giriyor.

Daha sonra ise SSK mükellefleri tarafından SSK ne zaman emekli olurum uygulaması içerisinde SSK prim ödeme gün sayısı, 3600 günün doldurulduğu tarih (3600 günden emeklilik için), fiili hizmet süresi, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik-sanatçı gün sayısı ve yurtdışı gün sayısı bilgileri giriliyor. Bu şekilde SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden güncel SSK emeklilik tarihinin ne zaman olacağı öğrenilebiliyor.