GündemMİT’ten Amude’de nokta operasyon

MİT’ten Amude’de nokta operasyon

09.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’de canlı bomba eylemi yapmayı planlayan YPG’nin kadın kolu YPJ içerisinde sözde sorumlu olan terörist Hezal Belge MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

MİT’ten Amude’de nokta operasyon

ANKARA Milliyet  - Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin kadın kolu YPJ içerisinde Amude bölgesinde sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Jinda Gundikramo kod adlı Hezal Belge’yi Suriye’nun kuzeydoğusunda bulunan Amude’de düzenlediği operasyon ile etkisiz hale getirdi. 

Haberin Devamı

Terörden Arananlar Listesi’nde gri kategoride yer alan Hezal Belge, PKK/YPJ içerisinde uzun süredir faaliyet gösteriyordu. Belge, PKK’nın Suriye’deki kadın askeri kanadı YPJ’ye bağlı olarak Suriye halkını örgütleyerek, terör örgütüne katılımlarını sağlama faaliyetlerini organize ediyordu. 

Eylemleri engellendi 

Terörist uzun süredir Türkiye’ye geçerek canlı bomba eylemi yapmayı planlıyordu. Ancak güvenlik güçlerinin Türkiye’deki aktif önleyici tedbirleri nedeniyle bu planını her seferinde ileri bir tarihe erteledi. Türkiye’de canlı bomba eylemi planlaması nedeni ile MİT, Belge’yi öncelikli hedef listesine koydu. MİT uzun süren takibi sonucunda teröristin son olarak Amude’de olduğunu tespit etti ve takibe aldı. Uygun şartların oluşmasıyla da Amude’de düzenlenen nokta operasyonla terörist etkisiz hale getirildi. 

Haberin Devamı

Bir ayda 4 bin düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülke genelinde son bir ayda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 82’sinin tutuklandığını, 31’i hakkında adli kontrol kararı verildiğini kaydetti. ● AA

Ankara’da 39 kişi FETÖ’den gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığ’nca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ’nün Kara ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı mahrem yapılanmasına mensup 39 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin kontörlü sabit hatları kullanarak iletişim sağladıkları belirlendi. ● DHA