GündemMilano Tasarım Haftası'na Dağhan Çam damgasını vurdu!

Milano Tasarım Haftası'na Dağhan Çam damgasını vurdu!

24.04.2015 - 16:33 | Son Güncellenme:

Tasarım dünyasının en önemli buluşma noktalarından birisi olan Milano Tasarım Haftası'nda Türk mimar Dağhan Çam odak noktası oldu.

Milano Tasarım Haftasına Dağhan Çam damgasını vurdu

Geçtiğimiz hafta Milano’da düzenlenen Tasarım Haftasında Türk mimar Dağhan Çam üç boyutlu yazıcı ile elde ettiği mimari prototip ile dikkatleri üzerinde topladı.

Haberin Devamı

Tasarımını Londra’daki ofisinde yapan Çam’ın prototipi Belçika da Materialise firması tarafından üretilerek Milano ya gönderildi. Yaklaşık 2 metrelik uzunluğuyla dünyada tek parça halinde basılan en büyük objelerden biri olma özelliğini taşıyor. Nvidia ve Boston gibi bilişim şirketlerinin desteklediği bu proje, yaygınlığı hızla artmakta olan 3 boyutlu baskı teknolojisinin mimari ölçekte kullanılması için örnek oluşturuyor.

Genç Türk mimar Dağhan Çam Milanodaki Ezgaat Architects tarafından organize edilen Milan Design Week 2015 kapsamındaki Sbodio32 sergisine davetli olarak katıldı.


Milano Tasarım Haftasına Dağhan Çam damgasını vurdu

Üç yıldır Londra’da “ Daghan Cam Limited” firması adı altında mimari çalışmalarını sürdüren Çam aynı zamanda Londra da tanınmış UCL üniversitesinde araştırmacı ve yüksek lisans düzeyinde mimarlık ve bilgisayarlı tasarım, robot ve 3d printerlarla üretim konularında dersler veriyor. Çam araştırma ve çalışmalarını genelde endüstriyel robotlar ve 3 boyutlu yazıcılar olduğunu belirterek şöyle konuştu; “3boyutlu yazıcıların yaygınlaşmasıyla birlikte gelecekte mimarlığın nasıl olacağına ilişkin çalışmalarım var, bu yeni teknolojilerle inşaatlarda zaman ve malzeme tasarrufu sağlamanın yanında yeni mimari formlar yaratmak hedefleniyor. Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte otomotiv sanayi ve diğer alanlarda olduğu gibi inşaat sektöründe de insan isçiliği gerektiren ilkel üretim tekniklerinden bilgisayar kontrollü üretim sistemlerine geçiş sürecinde olduğumuzdan yola çıkarak başladığım çalışmalarının bir ürünü bu. ”

Haberin Devamı

Projenin tasarımının bir ay sürdüğüne dikkat çeken Çam üretimin bir hafta da yapıldığını belirtti.