GündemMehmet Yalçınkaya kimdir, nereli? Mehmet Yalçınkaya'nın babası Seyfettin Yalçınkaya öldü

Mehmet Yalçınkaya kimdir, nereli? Mehmet Yalçınkaya'nın babası Seyfettin Yalçınkaya öldü

23.07.2020 - 12:52 | Son Güncellenme:

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye'de jüri üyeliği yapan Mehmet Yalçınka'nın babası Seyfettin Yalçınkaya hayatını kaybetti. Yalçınkaya'nın ve babası Seyfettin Yalçınkaya'nın yaşamı merak ediliyor.İşte Mehmet Yalçınkaya'nın yaşamı...

Mehmet Yalçınkaya kimdir, nereli Mehmet Yalçınkayanın babası Seyfettin Yalçınkaya öldü

MasterChef Türkiye'de jüri üyesi olan Mehmet Yalçınka'nın babası Seyfettin Yalçınkaya yaşamını yitirdi. Seyfettin Yalçınkaya’nın cenazesi yarın öğle namazına müteakip kaldırılacak. Mehmet Yalçınkaya'nın hayatı merak ediliyor. Peki Mehmet Yalçınkaya kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

Mehmet Yalçınkaya, babasının cenazesi için çelenk gönderilmesi yerine Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulunulmasını rica etti.

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

1974 doğumlu Bolulu olan Mehmet Yalçınkaya dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. 2004’te İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı. 2005’te Amerika' nın ünlü gurme dergisi “CULINARY” de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı.

Almanya’da dört yılda bir yapılan 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Farklı tatların buluşması olan “Fusion Mutfak” akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye' de ilk uygulayan cheflerden birisi oldu. 2012’de Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu.

Haberin Devamı

Mehmet Yalçınkaya Masterchef Türkiye'de jüri üyeliği yapmaktadır.