GündemMeclis 1 Ekim’de açılıyor

Meclis 1 Ekim’de açılıyor

28.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim’de 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışıyla iki aylık aranın ardından çalışmalarına yeniden başlayacak.

Meclis 1 Ekim’de açılıyor

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA- Meclis çalışmalarına başlamadan hemen önce 30 Eylül’de Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş bir değerlendirme toplantısı ile yeni döneme ilişkin mesajlarını paylaşacak. 1 Ekim Salı günü toplanacak Genel Kurul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmayla da yeni yasama yılı başlayacak. Aynı gün akşam Kurtulmuş’un ev sahipliğinde açılış resepsiyonu gerçekleşecek. Resepsiyonda, geçtiğimiz yılların aksine tasarruf tedbirlerine uygun bir menü hazırlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Gündemde neler var?

Meclis’in çalışmalarına, Genel Kurul görüşmeleri sırasında yaşanan sert tartışmalar nedeniyle yeni yasama yılına bırakılan Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile başlaması planlanıyor. Teklifin ilk 22 maddesi kabul edilmiş ancak muhalefetin teklife yönelik tavrı nedeniyle görüşmelerin uzayacağı düşünülerek, metnin ikinci bölümünde yer alan maddelerinin ele alınması bu yasama yılına bırakılmıştı.

Yeni dönemde ayrıca yeni anayasa tartışmalarından İçtüzük düzenlemesine, 9. Yargı Paketi’nden, Rekabet Kanunu’nda değişiklik yapacak teklife kadar pek çok başlık Meclis’in gündemine gelecek. Müstakil siber güvenlik teşkilatı kuruluşuna ilişkin düzenlemenin de yeni yasama yılında Meclis’e sunulması öngörülüyor. Yapay zeka ile ilgili bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması da bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı’nca hazırlanan 2025 bütçe teklifi de yine ekim ayında Meclis’e sevk edilecek.