22.10.2019 - 11:11 | Son Güncellenme:
Hızlı ve prtik bir yemek olan makarna özellikle de öğrenci ve bekarların vazgeçilmez yiyeceği... Bu akşam Masterchef'te de dokunulmazlık oyununda yarışmacılar çeşitli makarnalar yapacak. Şimdi konu gündem olurken "Makarna nasıl yapılır?" sorusu soruluyor.
MAKARNA NASIL YAPILIR?
Özellikle mutfağa girmeye yeni başlayanlar, ailesinden uzakta okuyup kendi makarnasını kendi pişirmek zorunda kalanlar, yeni evlenenler…. Kulağa garip gelmesin makarna nasıl pişirilir hepimiz bir şekilde öğrendik. Şimdi de öğretme zamanı.
Kolay gibi gözüken bu yemeği berbat etmek de çok kolaydır o yüzden vereceğimiz tarifi dikkatle okuyun.
TAZE MAKARNA HAMURU NASIL YAPILIR?
Öncelikle derin bir tencere almanı gerekmektedir
Makarna suyu emdikçe şişen bir yapıya sahip olduğu için paketteki boyutuna aldanarak küçük bir tencerede yapmaya kalkmayın.
Su miktarı
Bir paket makarnayı haşlamak için ihtiyacınız olan su miktarı tencerenin 4’e 3’ünü geçmemelidir. Eğer suyu fazla koyarsanız ne kadar haşlandığını anlamakta zorlanabilirsiniz. Eğer suyu az koyarsanız söylememize gerek yok az haşlanmış olur.
Sudaki tuz miktarı
Genellikle annelerimizden gördüğümüz makarna suyunu ocağa koyar koymaz bir miktar tuz koymaları. Anca usta İtalyan aşçılara göre suya eklenecek tuz ancak su kaynadıktan sonra olmalıdır ve haşlama suyu olabildiğince tuzlu olmalıdır.
Yağı unutun
Yine annelerimizden gördüğümüz makarnayı yaparken haşlama suyuna yağ koymaları. Bunun yanlış olduğunu biz bile bilmiyorduk. Ancak haşlama suyuna asla yağ koymayın.
Suyun kaynaması
Makarnayı suya koymadan önce suyun çok fazla kaynar olmasına dikkat edin.
Hemen karıştırın
Makarnayı suya attıktan sonra yapacağınız ilk iş hemen karıştırmak olmalı. Bu karıştırma işlem, en az 30 saniye devam etmelidir.
Tencereyi kapatmayın
Yapılan en büyük hatalardan biri de makarnayı haşlarken kısık ateşte ağzı kapalı şekilde tutmaktır. Makarna yüksek ateşte ve tencerenin ağzı açık kalacak şekilde pişirilir.
Sos için hazırlık
Makarnayı süzmeden önce makarna sosuna koymak için bir miktar su kenara alınmalıdır. Bu sosun makarna özüyle daha da lezzetleneceği anlamına gelir.
Makarnayı süzdükten sonra asla yıkamayın
Makarna süzülürken ince delikli bir süzgeç kullanın. Bu sayede bütün su süzülmemiş olacak ve makarnanın birbirine yapışması engellenecek.
En önemli konu zaman
Makarna haşlandıktan ve süzüldükten sonra zaman kaybettirilmeden soslanmalı ve yenmelidir. Makarnanın güzel olmasını istiyorsanız yapılışından yenmesine geçen zamanı kısa tutmalısınız.
MAKARNA ÇEŞİTLERİ
Burgu -Fusilli Rotini. Burgu makarnanın İtalyancası Fusilli Rotini' dir. ...
Spagetti. İtalyan kökenli ince, uzun makarna çeşididir. ...
Fırın Makarna - Bucatini. ...
Linguini. ...
Penne Rigate. ...
Fetuçini. ...
Fiyonk. ...
Kelebek - Farfalle.