27.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:
MERT İNAN / İstanbul
Eski Askeri Yargıtay üyesi olan Bilgi, İzmir Casusluk kumpas davasında FETÖ’cüler tarafından hedef alınan isimler arasındaydı. Sözde casusluk kumpasına dahil edilmeye çalışılan Bilgi’nin adı “fişleme yapan askeri hakimler” olarak ortaya atılmak istenmişti.
FETÖ’cüler tarafından hazırlandığı ortaya çıkan “COCO” ismi verilmiş bir hard disk içinde askeri mahkemelerdeki davaları etkilemek, ayrıca askeri hakimler vasıtasıyla sivil mahkemelerdeki Balyoz ve benzeri yargılamaları yönlendirmek isteyen hakimler olduğu öne sürülmüş, söz konusu sahte CD’de Bilgi’ye yönelik “Bizden. Mustafa Dönmez dosyasında dairesinde istediğimiz şekilde karar çıkmasını sağladı.
Uzun süre Askeri Yargıtay’da görev yaptığı için içtihatlara hakimdir. Kritik dosyaları kendisine takip ettirebiliriz. İlk eşinden boşandı. Yeniden evlendi” ifadeleri kullanılmıştı.
Askeri Yargıtay Başkanlığı Tetkik Hakimliği’nden 2010 yılında hakim yarbaylığa atanan Levent Bilgi, geçmiş dönemde Askeri Yargıtay üyeliği görevinde bulunduktan sonra Askeri Yargıtay’ın lağvedilmesiyle mesleğini sivil yaşamda sürdürmeye başladı.
‘Dürüst bir insan’
Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma ve eski Askeri Yargıtay üyesi Levent Bilgi hakkında şunları söyledi:
“Kuleli’nin nasıl ele geçirildiğini 15 Temmuz akşamı gördük. Levent Bilgi, dürüst bir insandır. Kendisine mağdur çocukların avukatlığını ücretsiz üstlenmek istediğimi ilettim. 1986 yılında 500 çocuk çalınan sorular ile Kuleli başta olmak üzere askeri okullara sızdırıldı. Kuleli’de o dönem okul komutanı Yaşar Büyükanıt’tı.
Türkçe soruların tamamını yapanlar soruşturuldu ve bu çocukların Işık Evleri’nde yetiştirildiği, kendilerinin itirafları sonucu ortaya çıktı. Sonrasında ne oldu derseniz, 50,60 öğrenci okuldan atılırken, ‘Diğerlerini kazanırız’ denilerek, okula devam etmelerinde sakınca görülmedi. Atılmayan o öğrenciler 15 Temmuz darbe girişimine katıldı. Eski Cumhurbaşkanı başyaveri, Muhafız Alay Komutanı, özel sekreter gibi darbeye fiilen katılan isimler, o dönem atılmayanlardı. 1986’da askeri liselere girip 1990’da Harp Akademileri’nde okuyan 1994 mezunları FETÖ tarafından altın nesil olarak tanımlanır.”
‘FETÖ’nün kumpasıydı’
Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, “Levent Bilgi, askeri Yargıtay’ın lağvedilmesiyle sivil yargıya geçti. Terör örgütü FETÖ, Bilgi’nin adını sözde casusluk soruşturmasına karıştırmak istemişti. Güya sanıklardan çıkan bir hard diskte Bilgi’nin TSK içindeki bazı kişileri fişlediği öne sürülüyordu. Tabii hepsi FETÖ’nün kumpasıydı” dedi.