GündemTüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu! Her yer kırmızı beyaza büründü

Tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu! Her yer kırmızı beyaza büründü

30.08.2024 - 10:42 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 81 ilde törenler düzenlendi.

Tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu Her yer kırmızı beyaza büründü
KIRŞEHİR

Kırşehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı ve konser düzenlendi.

Valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle Cacabey Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında bazı esnaf ve evlerinin balkonuna çıkan vatandaşlar da yürüyüşe katılanlara destek verdi.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla fener alayı sona erdi.

Daha sonra Kırşehir Belediyesince Cacabey Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, sanatçılar İshak Asarkaya, Ahmet Tekkuş ve Nurdan İpek, Kaman Belediyesi organizasyonunda ise Cumhuriyet Meydanı'nda Nadide Sultan ve Ahmet Şafak sahne aldı.

İZMİR

İzmir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında 500 dron ile ışık gösterisi düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesince, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışının ardından Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda Zafer Bayramı temalı bir gösteri yapıldı.

Meydandan havalanan 500 dron ile gökyüzünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı, imzası, "30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun" yazısı, İzmir Saat Kulesi, Türk bayrağı ve Efe figürleri oluşturuldu.

Gösteriye meydanda toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve telefon ışıklarıyla eşlik etti.

UŞAK

Uşak'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla fener alayı gerçekleştirildi.

Atapark'ta toplanan vatandaşlar, bando takımı eşliğinde ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle Zübeyde Hanım Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşte, 50 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı.

15 Temmuz Şehitleri Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Yürüyüşe, Uşak Valisi Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Garnizon Komutanı Albay Murat Erişen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı
ZONGULDAK

Zonguldak'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi. Tren garı önünde başlayan fener alayında vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Valilik hizmet binasına kadar yürüdü. Programda marşlar okundu.

350 BİNİ AŞKIN ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda 352 bin 26 kişi tarafından ziyaret edildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ilginin yoğun olduğu Anıtkabir, bugün ziyarete açıldığı resmi tören bitiminden saat 22.00'ye kadar olan sürede 352 bin 26 kişiyi ağırladı.

Öte yandan, Anıtkabir Komutanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bu yıl ocak ayında 229 bin 426, şubatta 226 bin 403, martta 223 bin 689, nisanda 513 bin 605, mayısta 577 bin 623, haziranda 345 bin 753 ve temmuz ayında 388 bin 418 kişi Anıtkabir'i ziyaret etti.

TRABZON VE GİRESUN'DA FENER ALAYI

Trabzon ve Giresun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla fener alayı gerçekleştirildi.

Trabzon'da Kahramanmaraş Caddesi'nde düzenlenen fener alayına katılanlar, Büyükşehir Belediyesi Kanuni Bandosu eşliğinde 15 Temmuz Hürriyet ve Şehitler Parkı'na kadar yürüdü.

Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan grup, daha sonra Atatürk Anıtı'nın önünde İstiklal Marşı'nı okudu.

Fener alayına, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya da katıldı.

Giresun

Giresun'da da fener alayı düzenlendi.

Belediye tarafından Yeniyol mevkisinde organize edilen etkinliğe katılanlar, Türk bayraklarıyla Atatürk Meydanı'na yürüdü.

Saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okudu.

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Giresun'un bir Cumhuriyet şehri olduğunu belirten Gezmiş, Giresunluların 42 ve 47'nci gönüllü alayların torunları olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Fuat Köse ise 42 ve 47'nci gönüllü alayların yurt savunması için zorlu şartlarda Afyonkarahisar'a gittiğini söyledi.

"Aba zıpkalılar" olarak da bilinen gönüllü alayların tam bağımsız Türkiye için Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda vatan toprağının her yerinde kahramanca savaştığının altını çizen Köse, "Atatürk'ün silah arkadaşları aba zıpkalıların hepsini saygıyla anıyorum ve rahmet diliyorum. Nice nice milli bayramlara diyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
KAYSERİ

Kayseri Valiliğince 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Tarihi Kayseri Lisesi bahçesinde düzenlenen programda, Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek, davetlileri karşılayarak bayramlarını kutladı.

Resepsiyonda konuşan Vali Çiçek, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılını kutlamanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Vatanın işgal edildiği yıllarda Mustafa Kemal Atatürk ve Türk milletinin yek vücut olarak karanlıkları yırttığını ifade eden Çiçek, Tarihi Kayseri Lisesi'nin o dönemlerde mezun veremediğini hatırlattı.

Kahraman bir okulda bulunduklarını belirten Çiçek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Türk halkının refahı ve Türkiye'nin istikbali ve istiklali için canlarını feda eden tüm şehitleri sevgi ve saygıyla andı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Hulusi Akar da Kayseri kent protokolüyle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusunu yaşadıklarını kaydetti.

Vatan savunmasında şehit ve gazi olan askerleri minnetle yad ettiklerini ifade eden Akar, "Günümüzde hudutlarımızda ve sınır ötesinde ülkemize ve milletimize karşı olası her türlü tedbire karşı Mehmetçik büyük bir mücadele veriyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir mücadele veriyor ve vermeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte "Onlar daha çocuktu" adlı tiyatro oyunu, İzmir Soğuk Heykel Atölyesi tarafından alanda kurulan platformda sahnelendi.

Resepsiyona, AK Parti Kayseri milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahit Cıngı, Ayşe Böhürler, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tümgeneral Kadircan Kottaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı ile siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, gaziler, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

TAKSİM MEYDANI'NDA 30 AĞUSTOS TÖRENİ

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

'BU BÜYÜK ZAFER BİZE YENİ ZAFERLERİ İŞARET EDİYOR'

Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Taksim Meydanı'nda bugün 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 102. yıldönümünü kutlama törenlerini başlatmış bulunuyoruz. Bayramımız kutlu olsun. Tabii 30 Ağustos denince aslında hepimizin içinde ayrı bir coşku var. Çünkü 30 Ağustos Zafer Bayramıyla beraber bir istiklalimizin aynı zamanda Cumhuriyetimizin nasıl sağlam temellere oturduğunu, nasıl büyük bir mücadele verildiğinin gururu ve duygusu içimizi kaplar. Büyük bir zaferdir; çünkü Cumhuriyetimizin müjdecisi olmuştur. Bu büyük zafer bugün 102. yılında bize aslında yeni zaferleri işaret ediyor. Elbette yeni zaferler denince savaştan Allah korusun bu ülkeyi, bütün ülkeleri savaştan korusun. Savaştan bahsetmiyorum yeni zaferler denince ki Mustafa Kemal Atatürk, 'Bir milletin geleceği tehdit altında değilse, nefsi müdafaa gerekli değilse, savaşı düşünmek dahi doğru değildir' sözünü bize emanet etmiştir. Ama biz yeni zaferler deyince eğitimde, bilimde, sanatta, kültürde, teknolojide, sanayide her alanda yeni zaferleri bize işaret ediyor. Bu kapsamda umuyor ve diliyorum ki Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yeni zaferleri bu alanlarda coşkuyla elde eden bir milletin evlatları oluruz. Ancak bu şekilde biz Mustafa Kemal Atatürk'e bu zaferi kazanan atalarımıza layık birer birey oluruz. Bu duyguyla burada bayramımızı kutladık. Günboyu kutlamaya devam edeceğiz. Nice güzel moralli ve bayrağımızın altında Mustafa Kemal Atatürkümüzün huzurunda bayramları kutlamayı milletimize nasip etsin' dedi.

İŞ YERLERİ BAYRAKLARLA SÜSLENDİ

Maslak’taki iş merkezleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk bayraklarıyla donatıldı.

Haberin Devamı
JANDARMANIN GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Bilecik’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102'inci yıl dönümü coşkuyla kutlanırken, resmi geçit töreninde jandarmanın gösterisi büyük beğeni topladı.

Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene Vali Şefik Aygöl, Milletvekilleri Halil Eldemir, Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, kurum müdürleri, STK temcilileri ve çok sayıda Bilecikli katıldı. Tören protokol üyelerinin çelenk sunumu ile başlarken, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Ardından Jandarma Teğmen Ahmet Altun tarafından günün anlam ve önemine binaen konuşma gerçekleştirildi.

KOCAELİ

Kocaeli'de Protokol üyelerinin çelenk sunumuyla başlayan program, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ın, kent protokolünü kabul etmesiyle devam etti. Kocaeli Valiliği önünde kurum ve kuruluşların kortej yürüyüşü alkışlarla gerçekleşti.

Törene Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı, İl Jandarma Komutanı Murat Bozkurt, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk katıldı. Kutlamalar, fener alayı ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

ADIYAMAN

Adıyaman'da Valilik Bahçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende, Vali Vekili Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, 20'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Haberin Devamı
ŞANLIURFA'DA DALGIÇLARDAN TÜRK BAYRAKLI KUTLAMA

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dalgıçlar Fırat Nehri'nde Türk bayrağı açarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

İlçede 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü için düzenlenen etkinlikler kapsamında dalgıçlar, Fırat Nehri'nde açtıkları Türk bayrağını Birecik Köprüsü'ne astı.

SÖKE’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Aydın Söke’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Kaymakamlık makamında tebrigatın kabulü ile başladı.

Makamda Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Albay Tamer Karayay, Söke Belediye Başkan Vekili Levent Tuna protokolün tebriklerini kabul etti. Ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta sunuldu.

ANTALYA

Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. Yılı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunumu ve geçit töreniyle kutlandı.

Haberin Devamı
DÜZCE'DE KOMANDOLAR GURURLANDIRDI

Büyük zaferin 102. yılı Düzce'de de coşkuyla kutlandı. Coşkuyu komando bölüğünün gösterileri zirveye çıkarttı. Düzce Valisi Selçuk Aslan, milletvekilleri Ercan Öztürk, Talih Özcan ile protokol üyeleri programa katıldı. Programa komando bölümünün gösterisi damgasını vurdu.

Askerler, çalan müzik eşliğinde silahlarıyla gösteri yaptı. Gösteride askerlerin sergilediği figürler ve açtıkları Türk bayrakları büyük alkış aldı

MANİSA’DA KOMANDOLARIN GÖSTERİSİ MEST ETTİ

Manisa’da 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yılı kutlamalarında Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı komandolarının gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı.

VAN’DA 30 AĞUSTOS KUTLAMALARI

Van’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Valilik bahçesindeki Atatürk heykeline çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam etti. Piyade Üsteğmen Burak Kocabıyık’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından jandarma bandosunun mini konseri ile devam etti. Şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisi ile süren kutlamalar, resmi geçit töreni ile sona erdi.

KİLİS VE MALATYA

Kilis ve Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Kilis'te Canpolat Paşa Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen resepsiyonda konuşan Vali Tahir Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı büyük bir onur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Şahin, şöyle konuştu:

"1919 yılında Samsun'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. 30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır. 30 Ağustos 1922, Türk milletinin vatanına olan bağlılığının, azminin ve kararlılığının en büyük göstergelerinden biridir."

Şahin, daha sonra davetlilerle sohbet edip bayramlarını kutladı.

Zafer Bayramı için hazırlanan özel pasta protokol üyelerince kesildi.

Programa Belediye Başkanı Hakan Bilecen, Garnizon Komutan Vekili Albay Coşkun Karaca, Adalet Komisyonu Başkanı Murat Serdar Çakıroğlu, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Coşkun, İl Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz ve kurum müdürleri katıldı.

Malatya

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Bir otelde gerçekleştirilen resepsiyonda konuşan Vali Seddar Yavuz, büyük milletler her zaman krizlerden çıkmayı ve büyük liderler yetiştirmeyi başarmış milletler olduğunu söyledi.

Tarihteki en büyük milletlerden bir tanesinin Türk milleti olduğunu anlatan Yavuz, "Bizim adımız Türk ve Türk milletiyiz, bunla her daim onur ve gururluyuz. Bağrında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü çıkarmış ve Kurtuluş Savaşı sonunda da genç yeni bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Devletin kurulmasının en önemli adımlarından biri tanesi bugün kutladığımız zafer." diye konuştu.

Vali Yavuz, Kurtuluş Savaşının eşsiz komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve kahraman gazileri rahmet, minnet ve şükranla andıklarını kaydetti.

Resepsiyona CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı, kamu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

KAPADOKYA'DA BALONLAR TÜRK BAYRAKLARIYLA UÇTU

Kapadokya bölgesindeki sıcak hava balonları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla uçuşlarını Türk bayraklarıyla gerçekleştirdi.

Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ve ilginç coğrafyası ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken turizm bölgesi Kapadokya'da, sıcak hava balonları sepetlerine asılan Türk bayraklarıyla uçtu.

Turistlerin, peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri gökyüzünden izlemelerine olanak sunan sıcak hava balonları gündoğumunda uçuş için hazırlandı.