GündemKonya'da kazada ölenlerin sayısı 5'e yükseldi!

Konya'da kazada ölenlerin sayısı 5'e yükseldi!

30.08.2024 - 08:54 | Son Güncellenme:

Çorum, Konya, Mersin ve Eskişehir'de meydana gelen trafik kazalarından acı haberler peş peşe geldi. Gelibolu'da ise bir araç duvarda asılı kaldı. İşte yurttan trafik kazası haberleri...

Konyada kazada ölenlerin sayısı 5e yükseldi
KONYA'DA ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Kaza, sabah saatlerinde Konya-Afyonkarahisar kara yolu üzerinde Alabağ mevkisinde meydana gelmiş, Rüstem Selman Baş idaresindeki 42 BR 158 Fiat marka otomobil, kavşaktan dönen A.Ç. idaresindeki 63 AHY 623 plakalı tıra çarpmıştı.

Kazada, otomobil sürücüsü Rüstem Selman Baş ile otomobilde bulunan Ali Şentürk ve Lütfiye Baş olay yerinde, Yasin Baş ise hastanede hayatını kaybetti.

Yaralılardan hastanede tedavisi süren Melek Şentürk de kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Şentürk'ün vefatıyla kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi. Yaralılardan S.B.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.

ÇORUM'DA FECİ KAZA: 3 ÖLÜ

Çorum’da park halindeki TIR’a arkadan çarpan mobilya yüklü kamyonetin sürücüsü Ercan Yıldız ile yanındaki Tugay Çelik ve Turgay Ceğil hayatını kaybetti.

Kaza, saat 06.30 sıralarında Çorum- Samsun kara yolu Şeker Fabrikası Organize Sanayi Kavşağında meydana geldi. Bursa’nın İnegöl ilçesinden yola çıkan mobilya yüklü E.Y. yönetimindeki 16 KRJ 19 plakalı kamyonet, park halindeki 73 AAD 489 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, araçta sıkışan kamyonet sürücüsü Ercan Yıldız ile yanındaki Tugay Çelik ve Turgay Ceğil’in hayatını kaybettiği belirlendi.

İtfaiye ekipleri tarafından çıkarılan cenazeler, yapılan incelemenin ardından otopsi için Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

MERSİN'DE TIR'LAR ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Kaza, Tarsus-Adana-Gaziantep(TAG) Otoyolu'nda ilçeye bağlı Atatürk Mahallesi Mersin istikametinde Batı gişelerin çıkışında meydana geldi.

Alınan Bilgiye göre R.T idaresindeki çikolata yüklü 33 CYP 36 plakalı tır ile sürücüsü henüz belirlenemeyen 31 RAH 61 plakalı tır çarpıştı. Kazayla birlikte 2 tırda yangın çıktı ve patlama meydana geldi. Sürücü R.T. kendini araçtan atarak yardım istedi. Olay yerine Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Alev alev yanan tırlar yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu söndürülebildi. Sürücü R.T. 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. İsmi henüz öğrenilemeyen diğer sürücü ise sıkıştığı araçta hayatını kaybetti. Mersin-Tarsus istikametinde meydana gelen yangından dolayı otoyol yaklaşık 3 saat trafiğe kapandı.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı
İKİ OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 5 YARALI

Kaza, gece saatlerinde Eskişehir'de Odunpazarı ilçesi 71 Evler Mahallesi Candanel Sokak’ta meydana geldi.

Sokağa ters yönden giren O.D. (64) yönetimindeki 43 PB 907 plakalı otomobille, karşı yönden gelen M.R.O. (44) yönetimindeki 26 GR 660 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı.

Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Ekiplerce yapılan incelemede 43 PB 907 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan Mehmet Ali Kale’nin (89) yaşamını yitirdiği belirlenirken, araçta sıkışarak ağır yaralanan sürücü O.D. ise itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı. Kazada yaralanan O.D. ve araçtaki F.K. (44) ile diğer otomobildeki sürücü M.R.O., M.E.O (8), M.F.O. (8) sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. (Sarp DEMİRHAN/ ESKİŞEHİR, (DHA)

GELİBOLU'DA OTOMOBİL DUVARDA ASILI KALDI

Kaza, dün akşam saat 22.30 sıralarında Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Hamzakoy mevkiinde bir otoparkta meydana geldi. İddiaya göre 3,93 promil alkollü olan sürücü G.G. (36), 17 ADA 301 plakalı aracının direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç, yaklaşık 2 metre yükseklikteki duvardan aşağı düşerek havada asılı kaldı. Kazayı görenler polis ekiplerine bildirdi. Sürücü G.G. kazayı yara almadan atlattı.

Olay yerine gelen çekici yardımıyla araç kaldırılırken, polis kazayla ilgili inceleme başlattı.