Gündem'Krizi çözeceğine krize neden oldu'

'Krizi çözeceğine krize neden oldu'

27.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle binlerce vatandaşın yollarda saatlerce mahsur kaldığı sıralarda İBB Başkanı İmamoğlu'nun balıkçıya gitmesine tepkiler sürüyor. AK Parti Sözcüsü Çelik, “Krize müdahale edecek yönetimin kendisi en büyük krize neden oldu” derken, AK Parti Grup Başkanvekili Turan “Karda tuz, rakıda buz. Böyle hayat mı olur?” diye sordu.

Krizi çözeceğine krize neden oldu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İBB’nin karla mücadelesine yönelik tartışmalar ve Ekrem İmamoğlu’nun vatandaşlar yollarda mahsur durumdayken bir balıkçıya gitmesine ilişkin yaptığı açıklamada "Krize müdahale edecek yönetimin kendisinin en büyük krize neden olduğu ortaya çıktı. İBB büyük bir yönetim zafiyeti ortaya çıkardı. Kriz döneminde yüz binlerce İstanbullu sokaklarda perişan olmuşken, belediye başkanının saatlerini bir restoranda geçirmesi büyük bir zaaftır ve bu tabi ki siyasi bir sorgulamın, tartışmanın sebebi olur" dedi.

Haberin Devamı

'Küreme aracı yemeğe eşlik etti'

Çelik, şöyle devam etti: "İstanbul Belediyesi'nin hiçbir şekilde bir hazırlığının olmadığı, bir koordinasyon içinde davranmadığı, büyük bir yönetim zaafı ortaya çıkardığı görüldü. İBB herkesi tedbire çağırırken bir tek kendisi tedbir almamış. Binlerce vatandaşımızın yolda kaldığı, herkesin perişan olduğu bir tablo belediye yönetiminin sorumluluk alanı içinde meydana geldi. Daha da acısı krize müdahale etmesi gereken bir kar küreme aracı belediye başkanının bir restoranda yemek yemesine eşlik etti; oradaki yolun açılması için seferber edildi. Herkesin siyasi safını İstanbullu'dan yana, vatandaşımızdan yana olarak değerlendirmesi gerekirken, bu yönetim zaafını kimin üzerine nasıl yıkarız kampanyasıyla karşı karşıyayız.

Haberin Devamı

'Kriz zamanında yapılmaz'

Bilgilendirme yapması gereken belediye görevlisinin yurt dışında olduğu gözüküyor. Bütün bunlar karşısında CHP yönetiminin yapması gereken olaya el koymaktı. Fakat CHP'nin belediyeden, belediye başkanından haberi yok. Normal bir zamanda kimin nerede kimle yemek yediği, nerede tatil yaptığı kimseyi ilgilendirmez. Ama kriz döneminde yüz binlerce İstanbullu sokaklarda perişan olmuşken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir müdahalesi söz konusu değilken belediye başkanının saatlerini restoranda geçirmesi tabi ki büyük bir zaaftır ve bu tabi ki siyasi bir sorgulamanın, tartışmanın sebebi olur. (İmamoğlu'nun bir büyükelçiyle yemek yediği açıklaması) Netice itibarıyla çok önemli bir kriz var. Herhangi bir şekilde toplantıyı iptal ettiğinizde bu çok anlaşılır olur. Bir kriz zamanında böyle bir görüşme yapılmaz.”

'Karda tuz, rakıda buz'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da İmamoğlu’nu eleştirdi. Turan, "3 gün önce afet var uyarısı yapıldı. Buna rağmen Sayın Başkanı balıkçıda gördük. Karda tuz, rakıda buz. Böyle hayat mı olur? Dert varsa bu derdi beraber yaşayacağız. Bakınız, kimin ne yediğiyle işimiz yok. Ama İstanbullu kar altındayken bir balıkçıda ve İngiliz büyükelçisi ile üç saat ne görüştüğünü o başkan kamuoyuna açıklamak zorunda" dedi.

Haberin Devamı

'Seçim görüşmesi mi?'

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da yaptığı açıklamada "Olgular yerine algılarla siyaset yapıldığı, İstanbul'da yaşanan hadiseler bir kez daha ortaya koydu" dedi. Akbaşoğlu, İmamoğlu'nun seçildikten sonra İngiltere'ye gittiğini belirterek, "1 ayda dört kere bir büyükelçi ile görüşen bir parti genel başkanı var. Büyükelçilere mektup yazan, Türkiye'nin projelerini engellemeye çalışan 'beraber hareket edelim' diyen bir muhalefet lideri var. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da bu trafiğe katılması milletimizin merakına mucip. Saatlerce bir büyükelçiyle yemek yemesini Sayın Kılıçdaroğlu nasıl izah ediyor? Malum cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili CHP'nin bir büyükşehir belediye başkanı, uluslararası karar vericilerin adayı belirleyeceğine dair bir açıklamada bulunmuştu. Bu çerçevede bir görüşme trafiği midir?" ifadelerini kullandı.

Destici: Bu ne sorumsuzluk

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İmamoğlu'na tepki göstererek, "Millet can derdindeyken, binlerce insan yolda kalmışken, yüzlerce trafik kazası oluşmuşken, yollar kapalıyken; sen nasıl gidersin lüks bir balıkçıda hem de İngiltere büyükelçisiyle o saatte, o günde yemek yersin. Bu ne sorumsuzluktur? Hiç kimsenin İstanbul halkına, Türk milletine böyle sorumsuzca davranmaya hakkı da yoktur" dedi.

Haberin Devamı

‘Sizden alacağımız kriz yönetimi dersi yoktur’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in, İstanbul’daki karla mücadele tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Öztrak, “AK Parti Sözcüsü cin olmadan adam çarpmayı bıraksın. O kadar insan çalışmış. Siz diyeceksiniz ki, bir yemek yedi diye onu linç etmeye kalkacaksınız. Beyefendi bu gömlek size iki boy büyük gelir. Bizim AK Parti’den alacağımız kriz yönetimi dersi yoktur” ifadelerini kullandı.