Gündem Koronavirüs ne zaman başladı? Dünyada - Türkiye'de ilk koronavirüs vakası ne zaman, hangi tarihte görüldü?

Koronavirüs ne zaman başladı? Dünyada - Türkiye'de ilk koronavirüs vakası ne zaman, hangi tarihte görüldü?

11.03.2021 - 12:12 | Son Güncellenme:

Uzun zamandır gündemden düşmeyen koronavirüs haberleri bugün de gündemdeki yerini koruyor. Dünyada ve ülkemizde tek gündem maddemsi olan koronavirüs birçok ülkede birçok düzeni değiştirdi. Daha önce uygulanmayan sistemler oluşturuldu. Dünyada ilk olarak Çin'in Wuhan kentinde çıkan koronavirüsün günden güne gelişmeleri yakından takip edildi. Peki koronavirüs ne zaman başladı? Türkiye'de ilk koronavirüs vakası ne zaman görüldü?

Koronavirüs ne zaman başladı Dünyada - Türkiyede ilk koronavirüs vakası ne zaman, hangi tarihte görüldü

Aylardır son dakika haberleri arasında yer alan koronavirüs haberleri gelmeye halen devam ediyor. Birçok can alan koronavirüs için mücadele kıyasıya artıyor. 7'den 70'e büyük özenle dikkat edilen ve gerekli tedbirler alınan koronavirüs ile ilgili günlük tablo Sağlık bakanlığı tarafından yayımlanıyor. Günlük koronavirüs vaka sayısı, iyileşen sayısı, test sayısı, ölen sayısı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki koronavirüs ne zaman başladı? Türkiye'de ilk koronavirüs vakası ne zaman, hangi tarihte görüldü?

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS NE ZAMAN BAŞLADI, TÜRKİYE'DE İLK KORONAVİRÜS VAKASI HANGİ TARİHTE GÖRÜLDÜ?

DÜNYADA İLK KORONA VAKASI TARİHİ

Türkiye, covid-19'un en geç geldiği ülkeler arasında bulunuyor. Ancak birçok ülke, koronavirüse daha erken yakalandı. SARS-CoV-2 olarak adlandırılan bu virüs ise il olarak 1 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubei bölgesinin başkenti konumunda olan Wuhan kentinde ortaya çıktı.

TÜRKİYE'DE İLK KORONAVİRÜS VAKASI NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

Çin'de ilk vakaların tespit edilmesiyle birlikte Türkiye'de Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar çeşitli önlemler aldı ve bu nedenlerle covid-19 virüsünün ülkeye gelişi geciktirilmiş oldu. Türkiye'de ilk vaka ise 11 Mart 2020 tarihinde görüldü.

KORONAVİRÜS SON DURUM

Haberin Devamı

Koronavirüs ne zaman başladı Dünyada - Türkiyede ilk koronavirüs vakası ne zaman, hangi tarihte görüldü