17.04.2018 - 11:30 | Son Güncellenme:
Kobe Etinin Özellikleri Neler?
Japonya’nın Hyogo bölgesinde Kobe şehrinde Wagyu cinsi sığırlara özel bakım uygulanarak elde edilen Kobe eti sınırlı miktarda üretilmektedir. Bu etin en belirgin özelliği mermerimsi bir görüntüye sahip olması. Etteki yağ çevresinde değil, etin içinde harita benzeri bir görüntiyle dağılıyor. Bu da eşi benzeri olmayan bir lezzet kazanmasını sağlıyor.
Kobe Eti Neden Bu Kadar Lezzetli?
Bu kadar lezzetli olmasının başlıca nedeni, yetiştiği bölgedeki ot yapısının oldukça kaliteli olmasıdır. Hayvanlar bu otla beslendiklerinden etleri de oldukça güzel olur. Bölgedeki ot yapısı çok farklıdır. Bu toprakta yetişen otlarla beslenen hayvanların yağ oranları yüksek olur. Ayrıca buradaki hayvanların ayakları doğumlarından itibaren yere basmaz. Beşik gibi bir alanda yaşarlar. Kas gelişmediğinden et çok daha yumuşak olur. Bu nedenle çoğu çiftlikte hayvanlar yere özellikle bastırılmaz.
Masaj ve Bira
Bu hayvanlara özel olarak masaj uygulanır. Günde 8-10 saat arası masaj yapılan hayvanların etleri de oldukça yumuşak bir hale gelir. Bu hayvanların bakımı için pek çok kişi çalışır. Sadece bir hayvan için 7-8 kişi iş bölümü yapmaktadır. O hayvanın bakımından, beslenmesinden ve masajından sorumlu olurlar. Bir hayvan için bile 7-8 kişinin çalıştığı bir ortamda üretilen etlerin kötü olma gibi bir ihtimali yoktur. Buradaki hayvanların vücutlarındaki yağlanma artsın diye, hayvanlara günde 15-20 litre bira içirilir.
Sessiz, Sakin ve Huzurlu Bir Ortam
Bu hayvanların yetiştirildikleri çiftliklerde huzur ve dinginlik hakimdir. Çiftliğin neredeyse iki kilometre kadar yakınına kesinlikle motorlu bir araç yaklaşmaz. Bu sayede ses, gürültü ve stres meydana gelmez. Bu da tamamıyla bir huzur ortamı oluşturur. Hatta bazı çiftliklerde klasik müzik dinletisi bile mevcuttur. Kısacası Kobe eti için yetiştirilen hayvanların her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş durumdadır. Yaşadıkları alandan beslenmelerine, içtiklerinden masajlarına kadar her şey özenle yapılır. Bu kadar emek verilen ve her şeyi özenle seçilen hayvanların etinin kaliteli olması ve bu etin pahalı olması aslında oldukça anlaşılabilir bir durumdur.