Gündem‘Kılıçları kime çekiyorsunuz?’

‘Kılıçları kime çekiyorsunuz?’

08.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin “Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Gerekli araştırmalar yapılıyor. Birkaç tane kendini bilmez temizlenecek. Kim olursa olsun bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil” dedi

‘Kılıçları kime çekiyorsunuz’

DHA, AA - İmam Hatipliler Kurultayı’nın 21’incisi, Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki Kocaeli Kongre Merkezi’nde başladı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şahsen benim için geçmişten bugüne gelen, bugünden son nefesime kadar üzerimde taşıyacağım, hatta Rabbimin huzurunda bile inşallah bana şahitlik edecek bir makamım, bir rütbem, bir sıfatım var. O da imam hatipli olmaktır. Bana ömrün boyunca yaptığın tek bir şeyi, ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler tereddüt etmeden vereceğim cevap gayet açıktır; imam hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmaktır. İmam hatiplerin sayısını artırmaktır. İmam hatiplerin eğitim kalitesini artırmaktır” diye konuştu. İmam hatipleri kuranların 3-5 kişi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

MİNARELER EZANSIZ KALMASIN DİYE VARIZ: Minareler ezansız kalmasın diye varız. Kahraman ordumuz kahramansız kalmasın diye varız. Bir vatanımız var, bir vatanımız hep var olsun diye varız. Eğer bu topraklardan Müslümanlığı, camiyi, Kur’an’ı çekip alırsanız geride millet de kalmaz, memleket de kalmaz. İmam hatip mücadelesi, bir vatan savunmasıdır.

MISIR İLE YENİ SÜREÇ: Mısır’la, Suriye ile attığımız yeni adımlar, büyüyen yayılmacılık tehdidine karşı bir dayanışma hattı oluşturmaya yöneliktir. Bütün İslam ülkeleri de nerede duracağı belirsiz İsrail işgaline karşı ortak tavır takınmalıdır. Şunun bilinmesini isterim; Mısır’la başlattığımız yeni süreç, Gazze’nin Filistin’in hayrına olacaktır.

ORDUMUZUN TEKRAR YIPRATILMASINA İZİN VERMEYİZ: Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi, bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün araştırmalar yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz. Bakıyorsun 3 tane birinci olan kızımız var ve bu kızlarımızdan birisinin ismi İkra. Üç kardeş, adı İkra. Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi, onlar da yine birer Anadolu yavrusu. Fakat tabii bu oyuna nasıl geldiler, gelindi? 

Haberin Devamı

GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ: Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Tüm dünyada üstün disiplini ile bilinen ordumuz içinde buna zarar verecek bir durumu görmezden gelmez, demokratik denetim mekanizmaları içerisinde gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız.

 

‘İzmit Körfezi’ni pırıl pırıl yapacağız’

Kocaeli’yi geliştirmek, büyütmek, kalkındırmak için kamu yatırımları, belediye yatırımları ve özel sektör yatırımlarıyla her türlü desteği verdiklerini ifade eden Erdoğan, “Kocaeli’mizi daha yaşanabilir, daha modern bir şehir haline getiriyoruz. Bu amaçla, İzmit Körfezi’ni temizliyoruz. Haliç’i temizlediğimiz gibi inşallah İzmit Körfezi’ni de pırıl pırıl yapacağız. Şu an İzmir Körfezi’nin yaşadığı pislik İzmit’te olmayacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Depreme hazırlık bir beka meselesidir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde Gölcük Devlet Hastanesi, TOKİ konutları ve teleferik ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenine katıldı. Törende alanı dolduran vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkez üssü Gölcük olan depremin üstünden 25 yıl geçse de acıların hala taze olduğunu belirterek, “6 Şubat asrın felaketiyle gördük ki depreme hazırlık Türkiye için bir beka meseledir. Hükümet olarak bunun gereğini yerine getiriyoruz. Milletimizin bir daha benzer acılar yaşamaması adına devletimizin tüm imkânlarını seferber etmiş durumdayız. Kocaeli’ye, 31 Mart seçimlerinden 2 gün önce gelmiş, son mitinglerimizden birini burada sizlerle yapmıştık. Kocaeli’den tercihini gerçek belediyecilikten, eser ve hizmetten yana kullanmasını istemiştik” ifadelerini kullandı.