GündemKiev'de son durum! CNN TÜRK muhabiri aktardı

Kiev'de son durum! CNN TÜRK muhabiri aktardı

26.02.2022 - 19:43 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; dünyanın gözü Rusya - Ukrayna krizinde. Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev'in müzakereyi reddetmesi üzerine tüm birliklere bütün istikametlerde saldırıya geçme emri verildiğini açıkladı. Kiev alarm durumuna geçti. CNN Türk ekibi Kiev'den son durumu aktardı.

Kievde son durum CNN TÜRK muhabiri aktardı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de işgalci Ruslarla ordu birlikleri çarpışıyor. Siren seslerinin duyulduğu Kiev'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kiev Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, "Sokakta birini görürsek düşman sayılacak." dedi.

Haberin Devamı

CNN TÜRK muhabiri Mücahit Topçu Kiev'de son durumu aktardı. Topçu yaptığı açıklamada, "Sokağa çıkma yasağı başladı. Başkent Kiev'de başlayan sokağa çıkma yasağı önceki günler vardı ama saat öne çekildi. Kiev Belediye Başkanı şöyle söyledi: Sokağa çıkma yasağı 28 Şubat'a kadar devam edecek. 'Sokakta birini görürsek düşman sayılacak' dedi. Kiev için buna mecburuz ifadesini kullandı. Burada lastikler getirilmiş durumda. Kum torbalarıyla kamyonetlerle bir savunma hattı oluşturulmuş durumda." ifadelerini kullandı.

"MARKETLER TALAN EDİLDİ"

Sokağa çıkma yasağı öncesi son durumu aktaran Topçu, "Kiev'de sokağa çıkma yasağından önce marketler yoğundu. Marketler adeta talan edildi. Kiev'i terk etmek istiyorlar ama taksi bulamıyorlar. Bankalar kapalı, ATM'de para yok. Bölgede tansiyon bir hayli yüksek. Ukrayna Güvenlik güçleri ise sivillerle birlikte bu noktada bir direniş göstermeye gayret edecekler. Sokağa çıkma yasağı pazartesi gününe kadar devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

SİREN SESLERİ DUYULDU

Öte yandan canlı yayında siren sesleri duyuldu. Topçu, "Bu siren sesinin anlamı olası bir saldırı gerçekleştirilebilir. Bu sesleri duyan Ukraynalılar sığınaklara ilerliyor. Oldukları kattan daha aşağı iniyorlar." dedi.

Kievde son durum CNN TÜRK muhabiri aktardı

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İlerleyen saatlerde tekrar yayına bağlanan Topçu, "Kiev meydana kadar çatışma sesleri geldi. Çatışmalar Kiev'in kuzey bölgelerinde ilerliyor. Bulunduğumuz noktaya 10 dakikalık mesafedeler. Güvenlik bariyerini aştıkları takdirde arkamda bulunan Bağımsızlık Meydanı'na gelebilirler." açıklamasında bulundu.