GündemKedi Umut'un protezlerini Türk mühendisler geliştirdi!

Kedi Umut'un protezlerini Türk mühendisler geliştirdi!

04.06.2014 - 17:08 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz Şubat ayında Adana Osmaniye’de ön bacakları kesilmiş halde yol kenarına atılan ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Temsilcisi Nevin Tülücü tarafından bulunan yavru kedi Umut, yakında yürüyebilecek! Umut’un yürüyebilmesi için tasarlanan protezler ise Türk mühendisler tarafından üretildi.

Kedi Umutun protezlerini Türk mühendisler geliştirdi

Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan müdahalelerin ardından talihsiz kedinin bakımını üstlenen Cat Hospital Kedi Hastanesi, uzun süren tedavinin ardından yakında Umut’un yürüyebileceği müjdesini verdi!

Haberin Devamı

Umut’un tedavisini üstlenen Dr.Tarkan Özçetin, son yapılan testler sonucunda talihsiz kedinin tüm kan değerlerinin normale döndüğünü ve vücudundaki tüm yaraların tamamen iyileştiğini belirtti.

Artık kimsenin yardımı olmadan temel ihtiyaçlarını karşılayan ve kumunu kullanabilen Umut’un yürüyebilmesi için tasarlanan protezlerse yine Türk mühendisler tarafından, özel ölçüler alınarak üretildi.

Doktorların yaptığı açıklamaya göre Endüstri Mühendisi Arda Tunçman ve StudioM tarafından geliştirilen ve Umut'un vücut ölçülerine göre özel olarak üretilen ilk prototip protez ile uyum egsersizlerine başlandı. İlk başta adaptasyon problemi yaşasa da Umut'un zaman içinde bunun da üstesinden geleceğine inançlarının tam olduğunu belirten hastane yetkilileri,hastaneye geldiğinde 2.2 kilogram ağırlığında olan kedinin 4.4 kilo ağırlığa ulaştığını ve tüm ihtiyaçlarını kendi giderebilmeye başladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Cat Hospital başhekimi Dr.Tarkan Özçetin yaptığı açıklamayla şu bilgileri verdi:

“İnsanlık dışı bir olay sonrasında 25 Şubat 2014 tarihinde Osmaniye’den nakil edilen hastamız Umut bugün hastanemizde tam 3 ayını doldurmuştur. Çok ağır bir tabloyla tedavisine başlanan Umut, büyük bir direniş örneği göstermiş, yaşama tutunmuş, bizleri ve sevenlerini hem mutlu etmiş hem de bir çoğumuza örnek olmuştur. Yaşadığı onca travmaya rağmen, 3 ay gibi kısa bir sürede kendi başına temel ihtiyaçlarını giderebilecek hale gelen Umut’un, çok yakında kendisi için özel tasarlanan ve üretilen protezini hiç problem olmadan kullanabileceğini düşünmekteyiz.”

Yazarlar