GündemKabartma tozlu poğaça

Kabartma tozlu poğaça

29.04.2018 - 17:12 | Son Güncellenme:

Kolay, pratik ve yemesi çok keyifli bir poğaça tarifi sizlerle. Tadını damaklarda bırakan ve adından sıkça bahsettiren eşsiz bir lezzete sahip bu poğaça tarifini misafirlerinize ve çocuklarınıza severek ikram edeceksiniz.

Kabartma tozlu poğaça

İçerisinde bolca kabartma tozu bulunan bu poğaçayı tadarken poğaçanın yumuşaklığına ve lezzetine şaşıracaksınız.

Haberin Devamı

İster sabah kahvaltısında isterseniz beş çayında ikram edin, bu eşsiz tarifi her zaman bir köşede tutacaksınız. Lezzetli mi lezzetli poğaçanın tarifi sizlerle;

Malzemeler

· 3 paket kabartma tozu

· 2 su bardağı kadar yoğurt

· 1 adet yumurtanın beyazı

· 1su bardağı kadar sıvı yağ

· 1 tatlı kaşığı kadar sirke

· 1 çay kaşığı şeker

· 1 tatlı kaşığı tuz

· 5 su bardağı kadar un

İç malzemesi

· 200 gram peynir

Üzeri için

· 1 adet yumurtanın sarısı

· 2 yemek kaşığı susam

Poğaçanın yapılışı

Bir yoğurma kabının içerisinde yağ, yoğurt ve yumurtanın beyazını alarak iyice karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi devam ederken karışımın içerisinde kabartma tozlarını, tuzu, şekeri ve sirkeyi ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Karışıma unu yavaş yavaş eklemeye başlıyoruz ve bu işlemi yumuşak bir kıvam alana kadar devam ettiriyoruz. Hamur istenilen kıvama geldiğinde hamurdan, cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalar koparıyoruz ve kopardığımız parçanın üzerine bastırarak yassı bir hale getiriyoruz. Daha sonra içerisine bir miktar peynir koyuyoruz ve kenarlarını birleştirerek yuvarlıyoruz.

Haberin Devamı

Tüm hamura bu işlemi yaptıktan sonra daha önceden yağlı kâğıt serilmiş tepsimize diziyoruz. Tüm hamuru şekillendirip tepsimize dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz ve ardında susamları serpiyoruz. Poğaça pişmeye hazır hale geldiğinde önceden ısıtılmış fırına atarak 15 dakikaya pişmeye bırakıyoruz. Poğaçalarımızın üzerleri kızarmaya başladığında fırından alıyoruz ve ilk sıcaklığı gittikten sonra servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Püf noktası

Hamurun istenilen kıvamda olması poğaçamızın lezzeti için en önemli detaydır. Hamurumuzun istenilen kıvamda ve lezzette olabilmesi için unu mutlaka azar azar eklemek gereklidir. Böylece hamur unu alması gerektiği kadar alacaktır ve fazla un alımı engellenmiş olacaktır. Kullandığınız unun markası bu detay için çok önemlidir. Kullandığınız markaya göre unun miktarını ayarlamanız poğaçanızın lezzetli olmasını sağlayacaktır.

KEŞFETYENİ
Survivor Efecan'dan Adem'e şok sözler! 'Çok korkak'
Survivor Efecan'dan Adem'e şok sözler! 'Çok korkak'

Cadde | 13.03.2025 - 17:24

Survivor All Star'dan elenen Efecan Dianzenza, takım arkadaşı Adem Kılıççı için olay sözler sarf etti.

Yazarlar