Gündem Jet gibi Schengen

Jet gibi Schengen

02.07.2024 - 06:36 | Son Güncellenme:

Türkiye’de Schengen vizesi için aylarca beklenirken, sosyal medya fenomeni Meriç Keskin’in sevgilisinin beş günde vizeyi alması “torpil” iddiasını gündeme getirdi.

Jet gibi Schengen

Gülden Çoktan - Sosyal medya içerik üreticisi Meriç Keskin, geçen hafta sevgilisi Kemal Varhan’la çektiği videoları Instagram’da paylaşarak, Türkiye-Avusturya maçına gitmek istediklerini, kendisinin Schengen vizesi olduğunu ancak Varhan’ın vizesinin bulunmadığını açıkladı. Keskin, Alman Büyükelçiliği’ni de etiketlediği videolarda, maça gidebilmeleri için Varhan’a Schengen vizesi kolaylığı sağlanmasını istedi.

Haberin Devamı

 ALMANYA’YA UÇTULAR

 Alman Büyükelçiliği ise sosyal medya hesabından Almanya’daki maç için bilet satın almış kişilere vize randevusunun verildiğini ancak geç kalınmaması gerektiğini duyurdu. Bunun üzerine vize başvurusu yapan Varhan, dün Schengen vizesini alarak Keskin’le birlikte Almanya’ya uçtu. Varhan’ın beş günde vize alması, Schengen için aylardır sıra bekleyenlerin tepkisine neden oldu. Bazı kullanıcılar, aylardır vize beklediklerini ifade ederek Keskin’i “torpil yaptırmak”la suçladı.

‘TORPİL YOK’

Milliyet’e konuşan Meriç Keskin, normal bir prosedür izlediklerini belirterek torpil yaptırdığı iddialarını reddetti: “Büyükelçilik yaptığı açıklamada maça gidecekler için ekspres bir vize çıkardıklarını bildirdi. Bize de 2 aylık vize çıktı. Öyle 3 yıllık vize verilmedi. Maç sonuna kadar idare edecek vize veriliyor. 30 gün kalınabiliyor. Torpilimiz olsaydı, 3 aylık değil, 2 yıllık vize verilirdi. Maç bileti olanlar için ayrı vize varmış. Maç biletinin numarasını girince, vizeniz çıkıyor. Usulsüz bir şey olsa paylaşım yapabilir miyim?”

Haberin Devamı

TFF’NİN VİZE AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) açıklaması şöyle: “Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından, Türk pasaportuyla seyahat edecek olan maç bileti sahibi vatandaşlarımız için başvuruların hızlandırılması doğrultusunda özel bir süreç oluşturulmuştur. Schengen vizesi başvuruları yalnızca Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na şahsen yapılabilir. Randevuların garanti altına alınması adına hem bilet numarası, hem de rezervasyon referans numarası gerekmektedir.”

Almanya Büyükelçiliği de Avrupa Futbol Şampiyonası için maç bileti olanlara özel vize prosedürü uygulandığını, bileti olan herkesin başvurabileceğini ve prosedürün sadece şampiyona süresince geçerli olduğunu açıkladı.