Gündemİyi uykunun sırrı nedir?

İyi uykunun sırrı nedir?

20.04.2018 - 13:51 | Son Güncellenme:

Uyku hayatımızın olmazsa olmazıdır. Birçok kişi hayatının bir döneminde uyku problemiyle karşı karşıya kalmaktadır. İçinde bulunduğunuz uyku probleminden kurtulmak ya da bu tarz problemlerle karşılaşmamak için ortaya koyduğumuz tavsiyelere göz atabilirisiniz.

İyi uykunun sırrı nedir

İyi bir uyku için yapmanız gerekenler

Haberin Devamı
  1. Rahat bir yatak odası

Yatak odanız uykunuz için elverişli koşullara sahip mi? Önce bu sorunun cevabını kendinize verin. İyi bir uykunun ilk koşulu odanızın ışıktan arındırılmış olmasıdır. Bunun için uyurken odanızın içerisinde bulunan ışıklar kapalı olmalıdır. Dışarıdan gelen ışıkları engellemek için koyu renk perde tercih edebilirsiniz. Yatağınızın ve yastığınızın konforunuza uygun olmasına dikkat edin. Eğer seçici bir kişiyseniz uyku problemi yaşamamak adına kendi yatağınızda yatmaya özen göstermelisiniz.

  1. Uykudan uykuya yatağınızla buluşun

Televizyon izlerken veya cep telefonunuzla oynarken yatağınızda olmamaya dikkat edin. Uyuyacağınız zaman yatağınıza gitmeniz daha kolay ve iyi bir uykuya dalmanızı sağlar.

  1. Yüksek sesle müzik dinlemeyin

Uyku saatiniz geldiğinde yüksek sesli müzikler dinlememeye özen gösterin. Daha sonra uykuya dalmakta zorlanabilirsiniz ve hatta bütün uykunuz kaçabilir.

Haberin Devamı
  1. Kafeinden uzak durun

Akşam saatlerinde kafein ve nikotin içeren maddelerden uzak durun. Uykuya dalmanızı zorlaştırabilir

  1. Stresten uzak durun

Moralinizi bozan şeylerden uzak durun. Bir şeyleri kafaya takmanız uykuya dalmanızı zorlaştırır.

  1. Magnezyum olan besinler tüketin

İyi bir uyku için vücudunuzda magnezyum eksikliği olmamalı. Bu yüzden ıspanak, fındık, fıstık, balık gibi besinleri sıkça tüketin.

  1. Uyku saatlerinizi düzenleyin

Yattığınız ve kalktığınız saat belli olmalı. Düzensiz uyku, iyi bir uyku deneyiminin de düşmanıdır.

  1. Melisa çayı için

Uyumadan önce melisa çayı için. Bu şekilde rahatlayacak ve uykuya daha kolay dalacaksınız.

  1. Yastığınıza lavanta yağı sürün

Eğer kokusunu seviyorsanız uyku sırasında tercih ettiğiniz yastığınıza lavanta yağı sürün. Sizi sakinleştirerek uyku moduna sokacaktır.

  1. Spor yapın

Yürümek, koşmak, yüzmek gibi egzersizler rahat bir uyku deneyimi yaşamanızı kolaylaştırır. Daha hızlı uykuya dalarak, daha derin uyursunuz.

Altın değerinde ki bu öneriler size muhteşem bir uyku deneyimi yaşatacaktır.