GündemİYİ Parti’den ‘urganlı’ tepki

İYİ Parti’den ‘urganlı’ tepki

24.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında MHP lideri Devlet Bahçeli’ye hitaben “al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as” diyerek, urgan attı.

İYİ Parti’den ‘urganlı’ tepki

Milletvekilleri ve partililerin şehit fotoğrafları ve Türk Bayrakları ile katıldığı grup toplantısında, AK Parti, MHP, CHP ve DEM Parti’nin lider ve yönetici kadroları eliyle gayrimilli mutabakat cephesinin ilan edildiğini savunan Dervişoğlu, sürecin normalleşme tartışmalarıyla başladığını söyledi. 

Haberin Devamı

Dervişoğlu şöyle devam etti: “Terörün bittiğini ilan etsinmiş. Hadi oradan, burası Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclis’i, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yer, bizim cesetlerimizi çiğnemeden bu cani başı bu Meclis’e giremez. Hatırlıyorsunuz değil mi? Sayın Bahçeli Erzurum meydanında Erdoğan’a ip atarak ‘ben asamadım, asabiliyorsan sen as’ demişti. Bahçeli’ye sesleniyorum; Öcalan’ı asamadınız ama bu büyük milletin hayallerini, vefasını astınız. Diyorsunuz ki ‘bu milattır’. Madem milattır, o zaman onun da bir hatırası olsun. Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz, bu büyük milletin geleceğini gasbettiniz, al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as.” 

CHP lideri Özgür Özel’i de eleştiren Dervişoğlu, “İmralı’da ittifak kuranları görünce, iktidar trenine binmek telaşına kapılmış ve Diyarbakır’a gitmek için Edirne’den izin alacak kadar şaşırmış ve küçülmüştür. CHP Genel Başkanının ‘bölücü başına imtiyaz yarışında ben de varım’ hezeyanı lanet okunacak bir iktidar hırsıdır” diye konuştu. 

Yazarlar