Gündemİyi niyetle başlattığımız süreci suistimal ettiler

İyi niyetle başlattığımız süreci suistimal ettiler

26.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ile yaşanan son gerilimin sekteye uğrattığı “siyasette yumuşama” hamlesine ilişkin, “Özgür Özel herkesi aynı anda idare ediyor. Bizim iyi niyetle başlattığımız bu süreci ne yazık ki suistimal ettiler” dedi.

İyi niyetle başlattığımız süreci suistimal ettiler

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / ANKARA - Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatilinin ardından önceki gün A takımıyla gerçekleştirdiği MYK toplantısıyla, çalışmalarına kaldığı yerden devam etti.

Haberin Devamı

5 saat süren toplantıda CHP ile “yumuşama” sürecinden, MHP kanadından bu sürece ilişkin yapılan açıklamalara kadar bir çok konu başlığı masaya yatırıldı.

Erdoğan, Genel Merkez’in karşısına yapılan yeni binada ilk kez gerçekleştirilen toplantıda yaptığı değerlendirmede, CHP ile yaşanan son gerilimin sekteye uğrattığı “siyasette yumuşama” hamlesine ilişkin, “Talep onlardan geldi biz de nazikçe kabul ettik. Bizim iade-i ziyaretimizden sonra (Özgür Özel) hemen İstanbul’a gidip ilgili belediye başkanının yanında çok çirkin, nezaketsiz, nahoş bir şekilde Cumhur İttifakı için ‘suç ortağı’ ifadesini kullandı. Güya böyle yaparak herkesi aynı anda idare ediyor. Bizim iyi niyetle başlattığımız bu süreci ne yazık ki suistimal ettiler” dedi. Cumhur İttifakı’nın kararlılıkla yoluna devam ettiğini vurgulayan Erdoğan’ın kurmaylarına, “Cumhur İttifakı’nın ne şartlarda kurulduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bu konuda çok hassas ve dikkatli olacağız. Birilerinin istediği ittifakı yıpratmak. İttifakı yıpratabilecek her şeyden uzak duracağız” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

PARTİDE DEĞİŞİM MESAJI

Erdoğan, partideki değişim beklentisi ile ilgili, “Kızılcahamam’da yaptığımız istişare kampında vatandaşın ekonomik şikâyetlerinin yanı sıra, kibir ve dar kadro anlayışıyla siyaset yapmanın bize zarar verdiğini gördük. Bu yüzden partiye maliyeti faydasından fazla olan arkadaşlarımızla yollarımızı ayıracağız” dedi.

'UYUTMAYA' İTİRAZ

MYK’da gündeme gelen en önemli başlıklardan biri de Meclis’e sunulması beklenen sokak hayvanları düzenlemesi oldu. MYK üyelerinin bazılarının saldırgan sokak hayvanlarının uyutularak öldürülmesine itiraz ettiği, bir MYK üyesinin ise “yakala-kısırlaştır-tut-sahiplendir” modelini önerdiği aktarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önerileri not aldığı belirtildi.

7 İL BAŞKANI DEĞİŞTİ

AK Parti’de MYK toplantısı sonrasında bazı illerin il başkanları değişti. Erzincan İl Başkanlığı’na Alpay Kabadayı, Gaziantep İl Başkanlığı’na Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Afyon İl Başkanlığı’na Turgay Şahin, Adıyaman İl Başkanlığı’na Faruk Bülent Kablan, Kastamonu İl Başkanlığı’na Ahmet Sevgilioğlu, Zonguldak İl Başkanlığı’na Mustafa Çağlayan ve Osmaniye İl Başkanlığı’na Mehmet Sadi Binboğa atandı.

Haberin Devamı

VERGİDEN ÖNCE TASARRUF

Yeni vergi paketinin kapsamına ilişkin tartışmalar sürerken, bu paketin Meclis’e getirilmesinden önce tasarruf tedbirleriyle ilgili bir yasal düzenlemeye gidileceği öğrenildi. Vergi paketinin çalışmalarının ise henüz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında sürdüğü belirtildi.