28.04.2018 - 11:36 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Kedidilini ıslatmak için
Kreması için
Üzeri için
Arasına
Püf noktası
Yapılışı
Labne hariç kremanın tüm malzemelerini orta boy bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kremanın kabuklanmaması için soğurken ara sıra karıştırın.
Bisküvileri ıslatmak için kahveli karışımı hazırlayın. Süt, kahve ve şekeri karıştırın. Soğuyan kremaya labneyi ekleyin ve mikserle karıştırın. Eğer mikseriniz yoksa el çırpıcısı da kullanabilirsiniz.
Tiramisuyu servis edeceğiniz kabın veya servis tabağının tabanına bisküvileri dizin. Üzerini kahveli karışımla ıslatın. Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine yayın ve yarım su bardağı damla çikolatayı eşit şekilde yayın.
2. sıra bisküvileri de dizip kalan kremayı üzerine yayın. Kahveli karışımın kalanıyla da bu bisküvileri ıslatın. Kremanın üzerini kakaoyla kapatın ve yarım su bardağı damla çikolatayla süsleyin. Kremanın iyice kıvam alması için buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra tiramisunuzu servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.