25.04.2018 - 11:12 | Son Güncellenme:
Lazanya için malzemeler
•Lazanya (yarım paket)
• Tuz
• 300 gram kıyma
• 2 adet soğan
• 2 adet domates
• 2 adet havuç
• 2 kaşık salça
• 3 kaşık sıvı yağ
• 2 diş sarımsak
• 1 su bardağına yakın sıcak su
Beşamel sosu için;
• 2 kaşık tereyağı
• 4 kaşık un
• 2 bardak süt
Üstü için;
• Kaşar peyniri
Lazanya tarifi
Lazanya yapabilmek için geniş bir tavaya ihtiyaç vardır. Geniş bir tavaya sıvı yağ dökün ve ocağa koyun. Ocağın altını açtıktan sonra içine küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edip bir süre kavurun. Daha sonra üzerine kıyma ekleyip kavurma işlemine devam edin. Bir süre kıymayı kavurduktan sonra doğradığınız sarımsakları ve kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri ilave edip orta ateşte on dakika boyunca soteleyin. Soteledikten sonra içine salça ekleyip kavurma işlemine devam edin. Salçayı ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra içine bir su bardağı sıcak su eklenir ve karıştırma işlemine devam edilir.
En son olarak lazanyaya tuz eklenir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Beşamel sos yapımı için öncelikle tereyağı ile un orta ateşte pişirilerek unun kokusu çıkana kadar kavurmak gerekir. Sosun kıvamında olabilmesi için tencereye azar azar süt eklenir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılması gerekir. Sos, iyice kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Daha sonra fırın kabını yağlayın ve tabanına yaptığınız lazanyaları teker teker koyun.
Lazanyaların üzerine yaptığınız beşamel sosu gezdirip üzerine kıymalı harcınızı dökün. Kıymalı harcın üzerine tekrar lazanyaları dizip malzemeler bitene kadar aynı işlemlere devam edin. En üstte olan lazanyaların üzerine yaptığınız beşamel sosu dökün ve kaşar peynirini rendeleyip üzerine serpiştirin. Lazanyayı bu şekilde on veya on beş dakika bekletip yumuşattıktan sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra lazanyayı dilimleyip misafirlerinize rahatça servis edebilirsiniz, afiyet olsun.