Gündemİstanbul'da kardan geriye kalanlar

İstanbul'da kardan geriye kalanlar

14.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'da geçen hafta etkili olan ve dün de aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı zaman zaman zorluklara neden olsa da kış havasının keyfini yaşayanlar da vardı.

İstanbulda kardan geriye kalanlar

İstanbul’da geçen çarşamba başlayıp devam eden kar yağışı dün de aralıklarla etkili oldu. Kentte dün sabah ana arterlerin açık olduğu gözlenirken aniden bastıran kar yağışı sonrası E-5 karayolu tamamen beyaza büründü. Kar yağışıyla göz gözü görmezken araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Metrobüs duraklarında vatandaşların da kar yağışı nedeniyle güçlükle yürüdüğü görüldü. Kar yağışı nedeniyle birçok sürücü otomobilleriyle trafiğe çıkmayınca yollar boş kaldı. Cumartesi gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri aralıksız çalıştı. Ekipler, yolların kapanmaması için büyük mücadele verdi.

Haberin Devamı

Ümraniye'de buzlanan sokakta sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği İETT otobüsü, önce park halindeki otomobile, daha sonra da aydınlatma direğine çaparak kaza yaptı. Yolda kalan bir İETT aracında bulunan yolcular otobüs içerisinde zıplayarak aracı hareket ettirmeye çalıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir kar küreme aracı da kısa süreliğine yolda kaldı. Sarıyer'de karda kayan araç önündeki araca çarptı, bir kişi yaralandı. Kağıthane'de de yolda kayan otomobil sokakta yürüyenlere çarptı. Esenyurt'ta ise kar yağışı sonrası kayganlaşan yolda zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada bir taksi ambulansa çarptı.

Turuncu alarm kalktı

Vali Ali Yerlikaya, İstanbul’da turuncu alarmın kalktığını duyurarak, “Meteoroloji’nin son verilerine göre, İstanbul geneli yarın (bugün) 00.00-09.00 az bulutlu ve açık; 09.00-12.00 parçalı bulutlu geçecek” dedi. Yerlikaya, bugün itibariyle motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına da izin verileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Tarih ve tabiatta beyaz tablolar

İstanbul’da turistler kar altında da tarihi yerleri gezdi. Sultangazi’de cumartesi gecesi birçok mahallede ellerine aldıkları poşetlerle sokağa dökülen çocuklar ve ebeveynleri, kartopu oynayıp kayarak karın tadını çıkardı. Esentepe Mahallesi’nde ve bazı noktalarda ise bir grup genç kar üstünde müzik eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Bayrampaşa, Yıldırım Mahallesi’nde de gençler karda Balkan havası oynadılar. Kadıköy Yeldeğirmeni’nde ise onlarca kişi kartopu oynadı. Bir grup el arabasında biriktirdikleri karları kalabalığa fırlattı. Diğer vatandaşlar ise onlara karşılık verdi. Dün Kuzguncuk sahiline gelen 10 kişilik yüzücü grubu da önce kar banyosu yaptı, ardından Boğaz’ın sularına atlayarak yüzdü.

İstanbulda kardan geriye kalanlar

Bu kez Galata ve Bebek’te kaydı

İstanbul’da geçtiğimiz ocak ayında görülen kar fırtınası sırasında Avcılar’da bir mahalleden diğerine kayarak giden beden eğitimi öğretmeni Fatih Işık, bu kez de Aybar Kar Fırtınası’nda gündüz Çatalca, gece de İstanbul Boğazı ve Galata Kulesi çevresinde kayak yaptı.