Gündemİstanbul'da insansız deniz aracı bulundu

İstanbul'da insansız deniz aracı bulundu

25.07.2024 - 15:29 | Son Güncellenme:

Çatalca'da menşei henüz belirlenemeyen insansız deniz aracının bulundu. İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Çatalca'da sabah saatlerinde görevli cankurtaranlar sahilde bir jet ski fark etti. Yanına yaklaştıklarında donanımının farklı olduğunu anlayan cankurtaranlar jandarma ekiplerine haber verdi.

Haberin Devamı

Ekipler olay yerine gelerek Jetski üzerinde incelemelerde bulundu.

İstanbulda insansız deniz aracı bulundu

 

İstanbulda insansız deniz aracı bulundu

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 12.00 sıralarında, menşei henüz belirlenemeyen bir insansız deniz aracının Yalıköy sahiline vurduğu belirtildi.

İstanbulda insansız deniz aracı bulundu

 

Olay yerine Vize Kolluk Destek Timi ekiplerinin sevk edildiği bilgisi verilen açıklamada, "Olay yeri, güvenlik çemberine alınmış, çevrede bulunan vatandaşların da güvenlik çemberinin dışına çıkarılmaları sağlanmıştır. 3 metre boyunda, 1 metre genişliğinde olan ve Karadeniz'in kuzeyinden geldiği değerlendirilen insansız deniz aracı, bölgeye intikal eden SAS timleri tarafından güvenlik altına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

İstanbulda insansız deniz aracı bulundu

OTELDE KONAKLAYAN MÜŞTERİLER PANİKLE DIŞARI ÇIKTI

Haberin Devamı

Jet ski’nin bulunduğu noktada jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Sahilde bulunan jet ski, jandarma ekipleri sahili metrelerce geniş güvenlik önlemi alarak vatandaş girişine kapattı.

Sahilde bulunan vatandaşlar sahili boşaltırken öte yandan jet skinin bulunduğu alana çok yakın bir noktada olan otelde konaklayan turistlerde büyük panik yaşadı. Korkan turistler dışarı çıkarak uzaklaştı.

Ekiplerin sahil ve çevresindeki incelemesi detaylı şekilde devam ederken askeri araçlardan görüntü ve fotoğraf çekilmemesine yönelik uyarılar yapılıyor.