Gündemİstanbul’da çete hesaplaşması: 1 ölü 6 yaralı

İstanbul’da çete hesaplaşması: 1 ölü 6 yaralı

01.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Bahçelievler’de önceki gece yarısı bir saat arayla meydana iki ayrı silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı.

İstanbul’da çete hesaplaşması: 1 ölü 6 yaralı

Harekete geçen emniyet, saldırılarla ilgili başını Beratcan Gökdemir’in çektiği Barış Boyun suç örgütünün alt grubu olarak bilinen Daltonlar çetesinin 10’a yakın mensubunu gözaltına aldı. 

Haberin Devamı

Daltonlar çetesinin önceki geceki ilk saldırısı 02.00 sıralarında Bahçelievler merkez mahallesi Mahmutbey caddesi üzerinde gerçekleşti. Çetenin silahlı mensupları içerisinde bulundukları hareket halindeki bir araçtan yolda yürüyen 3 kişinin üzerine yaylım ateşi açtı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybedip, bir kişi yaralanırken, bir kişi ise saldırıyı yara almadan atlattı. Ayağından yaralanan şahsın yakınlarının olayı haber alınır almaz gittikleri hastaneye bu defa ikinci bir saldırı gerçekleşti. Gece saat 02.50 sıralarında ilk saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler bu defa da hastaneye yaylım ateşi açtı. İkinci saldırıda da hastane girişinde ve bahçesinde bulunan hastane polisi, jandarması ve bir güvenlik görevlisiyle 2 sivil vatandaş yaralandı. 

Haberin Devamı

10 çete üyesine gözaltı

Yaralanan ve hayati tehlikesi bulunmadığı açıklanan 5 kişi acil serviste tedavi altına alınırken, saldırılarda kullanılan araç Yenibosna’da terk edilmiş halde bulundu. Olay sonrası harekete geçen polis yaptığı çalışmalarda saldırıların bir çete hesaplaşması olduğunu tespit ederken, kameraların takibinden saldırıyı düzenlediği ve planlayıp yardım ettiği belirlenen 10 çete mensubu gözaltına alındı. FERİT ZENGİN HABER MERKEZİ