Gündem‘İnançlarımı kullandılar, pişmanım’

‘İnançlarımı kullandılar, pişmanım’

11.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘İnançlarımı kullandılar, pişmanım’

Jandarma Genel Komutanlığı’na yönelik gerçekleştirilen ankesör soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı M.K. itirafçı oldu.

Haberin Devamı

FETÖ’nün çok iyi makyaj yaparak kendini kamufle ettiğini kaydeden M.K.’nın, “Ailemin ve kendimin dini inançlarından dolayı bu örgütle irtibatım oldu. O zamanlar sadece cemaatti. Yaşım ilerledikçe, bilgim ve görgüm arttıkça bu örgütten devamlı uzaklaşma çabasında oldum. Her kopma aşamasından sonra tekrar bir şekilde bir yolunu bulup benimle bir şekilde irtibata geçtiklerinden bunlarla irtibatımı koparamadığım için çok pişmanım” dediği öğrenildi.

FETÖ ile ilk tanışmasının ortaokul 3. sınıfta başladığını kaydeden M.K., örgüt abilerinin evlerinde yapılan toplantılarda kendilerine Fetullah Gülen’i aşılamaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: Masa tenisi oynarken Gülen’in kasetlerini set olarak diziyorlardı. Gülen’in vaazlarını dinletiyorlardı. Ancak ben ve arkadaşlarım Gülen’in kim olduğunu dahi bilmiyorduk. Bize oyun gibi geliyordu.”

Haberin Devamı

Örgüt üyelerinin sürekli kendisini sabit hatlardan aradığını ifade eden M.K.’nın, genellikle bu aramalara cevap vermediğini söylediği öğrenildi. M.K.’nın, “Bu aramalardan birinde telefona cevap vermediğim için beni farklı kodlu, ne olduğuna anlam veremediğim bir numaradan aradılar. Bu konuşmada çok sert bir dille örgütle görüşmek istemediğimi, peşimi bırakmalarını gerektiğini, kendilerinin hain bir terör örgütü olduğunu söyledim ve telefonu kapattım” dediği belirtildi.