Gündemİlk ziyaret Silivri’ye

İlk ziyaret Silivri’ye

21.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

‘Kara para aklama ve vergi kaçırma’ suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 40 yıl hapis istemiyle yargılanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat yaklaşık 10 aylık tutukluluğun ardından önceki gün tahliye edilmişti.

İlk ziyaret Silivri’ye

ÇİĞDEM YILMAZ / İstanbul - Dilan Polat tahliyesinin ardından kardeşi Sıla Doğu’nun Sarıyer’de bulunan boğaz manzaralı evine giderek çocuklarıyla ve ailesiyle buluştu. Polat’ı gece yarısı ziyaret eden avukatı Sevinç Horoz çıkışta açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

‘İmza yükümlülüğü yok’

Dilan Polat’ın sağlık ve psikolojik sorunları olduğunu belirten Horoz, “Sadece yurtdışı yasağı adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere tahliye edildi. Herhangi bir imza yükümlülüğü yok” dedi.  Polat dün de erken saatlerde cezaevinde bulunan eşi Engin Polat’ı ziyaret etmek için Silivri Cezaevi’ne gitti. Sıla Doğu, yoldan yaptığı sosyal medya paylaşımında “Enginimize” notunu düştü. Dilan Polat ise cezaevinin önünde görüşme için beklerken görüntülendi.

Strese bağlı zayıflık

Dilan Polat’ın zayıflamış hali de dikkati çekti. Polat’ın avukat Hüseyin Kaya, “Hapse girdiği günden beri belli bir stres yaşıyordu ve yaşadığı bu strese bağlı olarak da iştahsızlık sorunu yaşıyordu. Bu iştahsızlığa bağlı olarak bu kilo kaybını yaşadı. ‘Yemesem zayıflarım ve zayıflarsam da hapisten çıkarım’ böyle bir düşüncesi yoktu” dedi.

Haberin Devamı

‘Toparlanacaksın kardeşim’

Tahliyenin ardından kardeşi Sıla Doğu sosyal medyadan Dilan Polat ile evde çektiği fotoğrafı paylaştı. Doğu, Polat’ın beyazlayan saçlarına atıfta bulunarak “Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederiz. Beyazlarını ben ve Nilda boyayacağız. Toparlanacaksın kardeşim.”

Yazarlar