21.06.2017 - 14:40 | Son Güncellenme:
Ramazan'ın 26. gününde vatandaşlar tarafından en çok iftar menüleri ve yemek tarifleri merak ediliyor. Gün boyu Oruç tutan vatandaşlar Bugün ne pişirsem sorusuna yanıt arıyor. Ramazan'ın 26. gününe özel en kolay yemek tarifleri ve iftar menülerini sizler için derledik.
26. Gün İftar Menüsü Önerileri
Çerkes Çorbası Tarifi
Tavuklu Güveç Tarifi
Sade Pilav Tarifi
Semiz Otlu Kırmızı Biber Yoğurtlaması
İrmik Tatlısı Tarifi
Çerkes Çorbası için Malzemeler:
1 su bardağı mısır,
1 su bardağı aşurelik buğday,
tavuk suyu,
Terbiyesi için:
1 çorba kaşığı un,
1 su bardağı yoğurt,
2 adet yumurta,
Üzeri için:
1 kase tavuk eti,
tuz,
tereyağı,
nane,
sıvı yağ,
Çerkes Çorbası Tarifi
En başta hazırladığımız tavuk suyunun üzerine mısırları ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Mısırlar pişince içerisine haşlanmış buğdayları ekleyelim ve terbiyeyi hazırlamaya başlayalım. Terbiyesi için, yoğurdu, yumurta sarısını ve unu birbirine karıştırıp iyice çırparak terbiyeyi hazırlayalım. Üzerine soğuk su ekleyip terbiyenin kıvamını ayarlayalım ve tuzunu da ilave edip, tencereye ekleyelim. Didiklediğimiz tavuk etlerini de tencerenin içerisine ilave edelim ve çorbayı pişmeye bırakalım. Çerkes çorbası pişince ocağın altını kapatıp servis için gerekli hazırlıkları yapmaya başlayalım. Çerkes çorbası servis edilirken, üzerine hazırladığımız sostan gezdirip, o şekilde servis ediyoruz. Bunun için; bir tavada tereyağını eritelim, tereyağının içerisine kuru veya taze naneyi ekleyip yağda kızdıralım. Çorbayı servis kasesine alalım ve çorbanın üzerine hazırladığımız sostan gezdirip servise sunalım.
Tavuklu Güveç Tarifi İçin Malzemeler:
6-7 adet tavuk budu,
1 adet soğan,
3-4 diş sarımsak,
3-4 adet yeşil biber,
3-4 adet patates,
2 adet patlıcan,
250 gr yeşil fasulye,
2 yemek kaşığı salça,
Zeytinyağı,
Kırmızı pul biber,
Karabiber,
Tuz.
Tavuklu Güveç Yapılışı
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım. Sarımsakları 1-2 parçaya bölelim. Patatesleri, patlıcanları küp şeklinde doğrayalım. Yeşil biberleri, taze fasulyeyi orta kalınlıkta doğrayalım. Geniş bir kaba malzemenin tamamını koyalım ve iyice harmanlayalım. Sonra hazırladığımız karışımı güvece yerleştirelim. Güvecin ağzını folyo ile kapatalım. Tavuk Güveci ocağa koyalım ve kısık ateşte en az iki saat pişirelim.
Sade Pilav Tarifi İçin Malzemeler:
2 su bardağı pirinç,
2,5 su bardağı su,
Tuz,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2-3 damla zeytinyağı(parlak olması için),
Sade Pilav Yapılışı
Pirinçleri kaynamış tuzlu suda 30 dakika bekletelim. İyice yıkadıktan sonra suyunu süzelim. Tencereye tereyağını, zeytinyağını koyalım ve tereyağını eritelim. Tereyağı göz göz olunca pirinçleri ilave edelim ve üzerine tuzu ilave edelim. Daha sonra güzelce karıştıralım ve kaynamış suyu ilave edelim ve hafif karıştıralım. İlk önce yüksek ateşte kaynatalım ve sonra kısık ateşe alıp, ağır ağır pişirelim. Pişirme işleminden sonra 15-20 dakika demlendirelim. Daha sonra yavaşça karıştırıp, Sade Pilavımızı servis tabağına alalım.
Semizotlu Kırmızı Biber Yoğurtlaması İçin Malzemeler:
1 bağ semizotu,
4 adet salatalık,
4 adet közlenmiş kırmızı biber,
2 su bardağı süzme yoğurt,
3 diş sarımsak,
Tuz.
Üzeri İçin:
2 çorba kaşığı zeytinyağı.
Semizotlu Kırmızı Biber Yoğurtlaması Yapılışı
Semizotunu yıkayalım yapraklarını dallarından ayıralım. (doğramıyoruz) Salatalıkların kabukları soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Közlenmiş biberleri iri iri doğrayalım. Sarımsakları rendeleyelim. Bir kaba sarımsakları, tuzu, yoğurdu koyalım ve çırpalım. İçine semizotunun yapraklarını, salatalıkları, biberleri ilave edelim ve karıştıralım. Semizotlu Kırmızı Biber Yoğurtlamasının üzerinde zeytin yağını gezdirip, soğuk olarak servis yapalım.
İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
12 yemek kaşığı irmik,
2 adet yumurta,
2 yemek kaşığı tereyağı(oda sıcaklığında),
Yarım su bardağı çekilmiş fındık,
1 çay bardağı toz şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su,
2 su bardağı toz şeker,
1 dilim limon.
İrmik Tatlısı Yapılışı
Şerbeti için; tencereye toz şekeri, suyu koyduktan sonra kaynatalım. Sonra içine limon suyunu ilave edelim ve ılıması için bekleyelim. Bir kabın içine yumurtaları, irmiği, tereyağını, toz şekeri, fındığı, kabartma tozunu, vanilyayı koyalım ve iyice karıştıralım. Kaseleri yağlayıp, hazırladığımız irmikli karışımı paylaştıralım. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. İrmik Tatlısını fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üzerlerinde gezdirelim. Şerbeti çektikten sonra tatlılarımızı servis yapalım.