28.04.2018 - 14:28 | Son Güncellenme:
Hurma ve yoğurdun beraber kullanılmasındaki faydalar nedir?
Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasında büyük rol oynayan hurma, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücutta kanserli hücre oluşumunu engeller, vücuttaki su dengesini ayarlar ve kalp-damar hastalıklarına iyi gelir. Bunlara ek olarak hurma; metabolizmayı hızlandırır ve kişilerin daha kısa zamanda daha sağlıklı bir şekilde kilo vermesine katkı sağlar.
Yoğurt ise önemli bir protein kaynağıdır. Öyle ki 100 gram yoğurtta 10 gram protein bulunmaktadır. Bu yönüyle yoğurt özellikle vejeteryanlar için çok güçlü bir protein kaynağıdır. İster yaş isterse kurutulmuş hurmayı, gün içinde yoğurt ile birlikte tüketmeniz; tokluk hissi vermesi, metabolizmayı hızlandırması ve gün içinde almanız gereken besin değerlerini sağlaması açısından özellikle sıkı bir diyete girenlerin kurtarıcısı olacaktır.
Hurma ve yoğurdun bir arada kullanımı
Yoğurt, kendi başına tüketildiğinde bile kişiye yeterli gelebilecek bir ara öğündür. Metabolizmayı hızlandırması, tokluk hissi vermesi ve besin değerleri yönünden bize her türlü katkı sağlayan yoğurdu, gün içinde benzer özellikler gösteren hurmayla beraber tükettiğinizde ortaya çıkacak sonucu az çok tahmin edebilirsiniz.
Gün içinde, ara öğünlerimizde veya tamamen bir öğün olarak da tercih edebileceğimiz hurma ve yoğurdu ister karıştırarak ister aynı anda, ayrı ayrı tüketerek kendinize güzel bir besin kaynağı oluşturabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandırması özelliği sayesinde, kilo vermek isteyenlerin ilgi odağı olan hurma ve yoğurt, doğru ve dengeli tüketildiğinde beklentileri fazlasıyla karşılayacaktır.