24.12.2016 - 14:14 | Son Güncellenme:
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), Türkiye Cumhuriyeti içerisindeki tüm Boğaz Köprüleri ve Otoyol geçişlerinden alınan geçiş ücretlerinin geçmişten günümüze süregelen biletli gişelerden tahsili yerine radyo frekansı ile tanımlama sistemi üzerinden biletsiz veya temassız şekilde sürücülerden tahsil edilmesi sistemidir.
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Bakiye Sorgulama
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ürünü bakiye sorgulama işlemi için öncelikle sürücünün ürünü satın alma işlemi sırasında ilgili PTT memuru veya banka personeline beyan ettiği, resmi sisteme girilen GSM numarasını aktif olarak kullanması gerekmektedir. İnternet üzerinden GSM numarasının ve gerekli diğer bilgilerin girilmesi ile anında ve kolayca HGS bakiye bilgisi görüntüleyebilir, ayrıntılı geçiş bilgilerinize ve geçmiş ödemelerinize bakma olanağı bulabilirsiniz. Hatta akıllı bir telefona sahip iseniz internet erişimi olan her yerde yine bilgisayarınızdan baktığınız gibi HGS bakiye sorgulaması yapabilir ve yine birçok işleminizi mobil hizmet üzerinden ücretsiz ve hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.
HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
Herhangi bir giriş problemi yaşadığınız durum da veyahut farklı bir bilgi edinmek istediğiniz diğer durumlarda ise HGS müşteri hizmetlerini 7/24 arayabilir, hizmet personeli tarafından aklınıza takılan konularda teknik destek alabilirsiniz.
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Geçiş İhlali Sorgulama
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) gişelerinden ve noktalarından geçiş ihlali yapmanız durumunda; geçiş yaptığınız araca ait plaka bilgisi üzerinden 15 (on beş) gün içerisinde eğer HGS abonesi değil ise müracaatı durumunda, eğer HGS abonesi ise geçişler için yeterli bakiyeyi bulundurması durumunda herhangi bir cezalı geçiş /kaçak geçiş işlemine tabi tutulmadan tekrar trafiğe dâhil olabilirsiniz.
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlali/kaçak geçiş sorgulama işlemi için ise öncelikle ihlal/kaçak geçiş yaptığınız aracın plaka bilgileri ile trafik cezası sorgulama işlemi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Trafik cezası sorgulama işlemini de yine gerekli bilgileriniz ile internet üzerinden yapabileceğinizi hatırlatarak birbiri ile bağlantılı olan bu sorgulama işlemini kolay ve hızlı bir şekilde her yerden sağlayabilirsiniz. Herhangi bir ihlal/kaçak geçiş durumunuz var ise trafik ceza sorgulama ekranında açık bir şekilde bu bilgiyi görüntüleyebilirsiniz.
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlali/kaçak geçiş gibi bir takım cezai durumları yaşamak istemiyor iseniz bakiyenizi her zaman yüksek tutmanızı, belli aralıklar ile yüklemeler yapmanızı veya en kolay ve zahmetsiz olan ödeme şekli olan kredi kartına otomatik ödeme talimatı ya da PTT posta çeki otomatik talimatı vermenizi öneriyoruz.
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Sistemi Dâhilindeki Araç Sınıfları Nelerdir?
Köprü ve otoyollarda Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kart sahibi kullanıcıların araçları 6 basamak üzerinden sınıflandırılarak ücrete tabi tutulur. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı sahibi sürücülerin, araçlarının sınıflarına uygun Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketi/kartı kullanmaları gerekmektedir. Aksi bir durumda, ‘Sınıf Uyumsuzluğu’ süreklilik arz eden sürücülerin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) hesapları doğru sınıflandırmaya geçene kadar kara listeye alınır.
· HALKBANKASI - TÜRKİYE FİNANS - AKBANK - ZİRAAT BANKASI – FİNANSBANK - İŞBANKASI - ALBARAKATÜRK - GARANTİ - TEB - KUVEYTTÜRK - DENİZBANK – YAPIKREDİ - VAKIFBANK
· PETROL OFİSİ, SHELL, BP, OPET, TPPD, TOTAL Yetkili İstasyonları
Hızlı Geçiş Sistemi ile ilgili sorular için nereye başvurulmalı?
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili sorunlarınız için hgs@kgm.gov.tr mail adresine elektronik posta yollayabilir, 03128010404 – 03128010505 - 03128010606 numaralı faks numaraları veya 08504606060 Çağrı Merkezi üzerinden başvurulması gerekmektedir. Sorularınız, şikâyetleriniz veya farklı sorunlarınızı detaylı ve açık bir şekilde yazılı ve sözlü ilettiğiniz takdirde en kısa süre içerisinde yanıt alabilir, çözüm bulabilirsiniz.
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Önemli Bilgi
Kullandığınız araçta Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kart olmaması durumunda eğer HGS gişelerinden geçiyor veya geçer iseniz 10 kat cezai işlem uygulanacağını hatırlatalım.