GündemHataylı çocuklar hayaline kavuşacak

Hataylı çocuklar hayaline kavuşacak

25.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Hatay’da anne ve babasını depremde kaybeden çocukların yazdıkları mektuplardaki hayalleri gerçeğe dönüşüyor. Etkinlikte Demet Akalın da konser verecek

Hataylı çocuklar hayaline kavuşacak

Meltem Güneş / Ankara - Türkiye’yi derinden yaralayan 6 Şubat depremlerinde büyük yıkımlar ve acılar yaşayan Hatay’da anne, babasını depremde kaybeden çocuklar için “Mektuplardaki hayaller gerçek oluyor” etkinliği düzenlenecek.

Haberin Devamı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı etkinliğe ilişkin bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, “Hataylı hayırsever iş insanı Serdar Özyurt Bey bizlerle irtibata geçerek 100 çocuğun 100 dileğini yerine getirme teklifinde bulundu. ‘Mektuplardaki hayaller gerçek oluyor’ mottosundan hareketle çocukların dileklerini yerine getirecekler. Burada yetim ve öksüz kalan çocuklar artık devletimizin çocuklarıdır. Çalışmalarımıza tüm hayırseverlerden destek bekliyoruz. Bize düşen bu çocukların her türlü ihtiyacını karşılamak” dedi. Masatlı, valilik himayelerinde, iş insanlarının destekleriyle 31 Ağustos’ta gerçekleştirilecek etkinlikte, depremde anne ve babasını kaybeden, konteynerlerde yaşayan çocukların yazmış oldukları mektuplarda dile getirdikleri hayallerin gerçeğe dönüşmesini sağlayacaklarını söyledi. Masatlı, etkinlikte Demet Akalın ve Ferhan Zeydan’ın da konser vereceğini aktardı.

Haberin Devamı

Hataylı çocuklar hayaline kavuşacak

‘Bize ilham oldu’

Vali Masatlı, depremde hayatını kaybeden vatandaşların geride kalan evlatları için valilik öncülüğünde “Yüreğimizdeki Işık Projesi”ni başlattıklarını da anlatarak, “Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin ilham kaynağı olduğu ‘Yüreğimizdeki Işık Projesi’ ile depremde yetim ve öksüz kalan çocuklara ulaşıyoruz. 6 bin 447 yetim ya da öksüz çocuğumuza ulaştık. Tek tek hane ziyaretlerine başlayarak maddi, manevi bütün ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduk. Binden fazla tablet, yüzden fazla bisiklet dağıttık. Eğitim sorunları, sportif faaliyetleri, gezi programları gibi her türlü ihtiyaçları ile ilgileniyoruz. Emine Erdoğan Hanımefendi de ara ara kent mülki amirlerinin hanımlarını çağırarak çocukların tüm ihtiyaçları ile yakından ilgileniyor” dedi.

Hataylı çocuklar hayaline kavuşacak

‘Hayalini benimle paylaş’

Hataylı iş insanı Serdar Özyurt, depremzede çocuklara gönderdiği mektupta, “Sevgili yavrum, senden kalbinin derinliklerinde sakladığın en güzel hayalini benimle paylaşmanı istiyorum. Bu hayal, belki bir oyuncak, belki bir gezi, belki de hep yapmak istediğin bir şey olabilir. Ne olursa olsun, kurduğun hayalin ne kadar kıymetli olduğunu bil ve sana yolladığım renkli kağıda içinden geldiği gibi yaz. Hayallerinizi paylaşın ki onları gerçeğe dönüştürmek için elimizden geleni yapalım” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Hataylı çocuklar hayaline kavuşacak

Depremin derin izlerini çocuklarla sildi

Adıyaman’da babasız büyüyen Leman Neslihan Aslan, 6 Şubat depreminde Besni ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Abdiağa Caddesi’nde bulunan Nur Apartmanı’nın enkazında kaldı. Annesi ve iki kardeşiyle saatler sonra enkazdan sağ çıkmayı başaran Leman Neslihan Aslan’ın 19 yaşındaki kardeşi İbrahim Aslan’ın cansız bedeni enkazdan çıkartıldı.

Annesi ağır yaralanan, kardeşini kaybeden Leman Neslihan Aslan, depremden sonra yetim ve öksüz çocuklara destek olmak için Besni Sosyal Hizmetler Merkezi gönüllüsü oldu. İngilizce Öğretmenliği mezunu olan Leman Neslihan Aslan, köy köy dolaşarak çocukların yanında oldu. Leman öğretmen daha sonra Besni Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi bünyesinde açılan İngilizce kursunda öğrencilere İngilizce eğitimi verdi. Yaz tatili boyunca 60 öğrenciye İngilizce eğitimi veren Leman öğretmen, depremin açtığı derin yaraları kendisini çocuklara adayarak kapattı.

Haberin Devamı

Çocuklarla hayata bağlandığını vurgulayan Aslan, “Besni’de ailesini kaybeden 19 yetim ve öksüz öğrenci var, çocuk var. Onlarla ilgilenmek istedim. Sosyal hizmetlerde beş ay boyunca gönüllü öğretmenlik yapmamı sağladılar ve o çocuklarla ilgilendim. Yasımı hala tutmadım, hala içimde bir yerde kardeşimin sızısı, hala içimde bir yerde var. Çocuklarla birlikte yasımı, stresimi, her türlü hüznümü attım zaten” şeklinde konuştu. - İHA