23.04.2015 - 10:19 | Son Güncellenme:
Son beş yıl içerisinde inanılmaz bir hız ile gelişen ve kullanım alanları git gide artan internet sayesinde, hemen her işimizi çabucak yapar olduk. Bu tabi ki de çok iyi bir gelişmedir. Öncesine göre, internet kullanımına daha yeni yeni alışan bir toplum olarak bizler, aslında interneti doğru ve etkili kullandığımızda ne kadar faydalı işler yapabileceğimizin belki de farkında değiliz.
Hazırlamış olduğumuz bu haberimizin de ana konusunu, internet üzerinden yapılabilen bazı işlemler oluşturmaktadır. Buna göre, internet üzerinden artık; araç sorgulama, plaka sorgulama, araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama gibi işlemlerinizi yapmanız çok kolay olacaktır. O zaman bir bakalım bu işlemler nasıl yapılıyormuş ve ne işe yarıyormuş?
Yukarıda da saymış olduğumuz; araç sorgulama, plaka sorgulama, araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemleri, yaygın olarak, ikinci el araç alım-satımları esnasında yapılan ya da yapılması tavsiye edilen işlemlerdir. Bu işlemleri tek tek ele almamız gerekirse şöyle diyebiliriz.
Araç Sorgulama
Plaka Sorgulama
* www.Turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.
*Burada açılan ekranın üstünde yer alan "E-Hizmetler"bölümüne tıklayınız.
*Devamında bu bölümden"Emniyet Genel Müdürlüğü"yazan alanın alt tarafında bulunan "Araç Sorgulama"seçeneğine tıklayınız.
*Daha sonra e-Devlet sayfasında yer alan;
*"e-Devlet Şifresi"
*"Mobil İmza"
*"Elektronik İmza"bölümlerinden "e-devlet Şifresi"yazan bölümü seçiniz.
Araç Hasar Kaydı Sorgulama
Tramer Sorgulama
® İlk olarak, adresine giriş yapınız.
® Bu aşamadan sonra, açılan sayfanın en sol tarafında, "Kullanıcı Kayıt"yazan ve"Kullanıcı Bilgileri""Acente Bilgileri"şeklinde iki ana başlık altında bulunduğu bir ekran göreceksiniz.
® Devamında bu sayfada yer alan ve "Kullanıcı Bilgileri"yazan başlığın altında; "kullanıcı tipi"ve "e-mail"şeklinde bulunan bölümleri doldurunuz.
® Son olarak,"Acente Bilgileri"yazan başlığın altında ise, "sigorta şirketi""acente no"ve "ticaret sicil no"şeklinde yer alan bölümleri doldurunuz.