GündemHaniye'nin öldürülmesine ilişkin TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan açıklama

Haniye'nin öldürülmesine ilişkin TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan açıklama

31.07.2024 - 08:54 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesi dolayısıyla sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kurtulmuş, İsmail Heniyye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, 'Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz' derler." ayetini paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Gazze’nin şehitler kervanına bir büyük mücahit daha katıldı. Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden onlarca şehit vermiş İsmail Heniyye kardeşimiz, insanlık düşmanı, katliamcı Siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehit edildi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, makamı ali, mekanı cennet olsun. İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu. Çocuklarının ve torunlarının şehadetinin ardından gösterdiği vakur duruşu ve sarsılmaz inancı karşısında Rabbim onu da şehitlikle mükafatlandırdı. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi, 'Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı.' Tüm Filistin halkına ve özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum."

Haberin Devamı

"ALÇAK BİR SALDIRIYLA ŞEHİT EDİLDİ"

CNN TÜRK'te de konuşan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle; Filistin davasına ömrünü vermiş Haniye kardeşimiz alçak bir saldırıyla şehit edildi. Haniye açısında bu büyük bir mükafatlandırmadır. Ama bu ağır saldırı bütün insanları uyandırmalıdır.

Netanyahu ve çetesi derhal durdurulmalıdır.

Bizim için Filistin davası milli bir meseledir.

TÜRKİYE'DE HAMAS ÜYELERİNE YÖNELİK SALDIRI OLUR MU?

Türkiye kendi topraklarını koruyacak güçlü bir ülkedir. Dışarıdan tehditlere pabuş bırakacak ülke değiliz. 

YENİ SALDIRILAR OLUR MU?

Aklının yitirmiş Netanyahu'dan her şey beklenir. 

Hiçbir karşılığın olmadı döneme doğru gidiliyor. İsrail son adımlarını atmaya çalışıyor.